НОВИНИ

Доменико Берарди: На "хладна" глава боли още повече

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:10, 27.03.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
доменико берарди хладна глава боли повече
Слушай новината

Футболистът на Сасуоло и италианския национален отбор Доменико Берарди използва своя профил в Инстаграм, за да изкаже разочарованието си от провала на "Скуадра Адзура" да се класира за Световното първенство в Катар.

В четвъртък вечер действащият европейски шампион загуби с 0:1 у дома в Палермо от състава на Северна Македония и по този начин се прости с шансовете си за участие на втори пореден Мондиал.

В съобщението си Берарди не скри болката от поражението, но обеща на всички привърженици на отбора, че той и неговите съотборници отново ще ги накарат да мечтаят.

"На "хладна" глава боли още повече. Мечтата на всички нас, италианците, приключи по най-лошия възможен начин. Независимо дали искате да вярвате или не, ние наистина направихме много. Опитахме по всякакъв начин, но не беше достатъчно. Целта на целия отбор беше да отиде на Световното първенство. За много от нас това беше първият път, в който играем за най-красивата купа за страната ни. Наша отговорност беше да ви заведем на Световното първенство и да имаме едно прекрасно приключение като това, което имахме миналото лято. Трябваше и можехме да дадем повече. Няма много неща за добавяне. Освен това съжаляваме за това разочарование. Ще работим, за да ви накараме да мечтаете отново. Заедно. Обединени. Адзури", написа Доменико Берарди.

Междувременно неговият съотборник Марко Верати сподели, че вината за загубата трябва да бъде поета от него и останалите опитни футболисти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА надви Спортист (Своге) в контрола
ЦСКА надви Спортист (Своге) в контрола
Голям пожар горя край пловдивското село Марково
Голям пожар горя край пловдивското село Марково