НОВИНИ

Доминик Тийм няма да играе на Олимпиадата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:53, 18.06.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
доминик тийм играе олимпиадата
Слушай новината

Шампионът от US Open 2020 Доминик Тийм обяви, че ще пропусне Олимпийските игри в Токио, тъй като няма да бъде готов да покаже максимума си в японската столица.

Австриецът обяви новината лично в своя Инстаграм профил и допълни, че се надява да представя страната си на Игрите в Париж през 2024 година.

"Имам лоши новини. Говорихме с моя екип, анализирахме ситуацията и взех решение да не играя на олимпиадата. За мен е чест да представям страната си, така че ми беше трудно да взема това решение. Сезонът не започна, както го бяхме планирали и не съм готов да покажа максимума си на олимпийските игри. Желая успех на австрийските спортисти в Токио! Аз съм още млад, така че се надявам да представя страната ни в Париж през 2024 година", публикува в профила си световния №4.

Тийм сподели още със своите последователи, че в момента се подготвя усилено за Уимбълдън и US Open и изрази надежда, че ще успее да защити титлата си от "Флъшинг Медоус".

Така австриецът се присъедини към Рафаел Надал, който вече обяви, че също няма да пътува за Токио. В същото време обаче Матадора ще пропусне и Уимбълдън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съседи на заподозрения за обира в Дупница: Той е добър и кротък човек
Съседи на заподозрения за обира в Дупница: Той е добър и кротък човек
Крадецът от Варна бил пиян по време на обира
Крадецът от Варна бил пиян по време на обира