НОВИНИ

Доминик Янков с COVID-19 ден преди мача с Мидтиланд

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:23, 25.08.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол
доминик янков covid ден мача мидтиланд

Футболистът на Лудогорец и младежкия национален отбор на България е дал положителна проба за коронавирус и е бил поставен незабавно под домашна карантина.

Към момента младият футболист се чувства добре, а заедно с него с положителен PCR тест е и човек от персонала на разградчани, който също е бил изолиран.

Тези две положителни проби са принудили отново всички футболисти от първия тим и служителите, ангажирани с него, да се подложат на ново тестуване. Резултатите от него се очаква да станат ясни по-късно тази вечер.

От ръководството на деветкратните шампиони са взели мерки за ограничаване разпространението на вируса като включително са въвели и частично ограничаване на достъпа до клубната база на тима.

Въпреки случаите на COVID-19 "орлите" продължават по план с подготовката си за утрешния мач срещу Мидтиланд от квалификациите на Шампионската Лига.

В случай, че от новонаправените тестове излязат още положителни проби, има опасност на Лудогорец да бъде присъдена служебна загуба, която ще ги изхвърли от Шампионската Лига.

Тази съдба сполетя вече Слован Братислава, с Васил Божиков в редиците си. Словашкият шампион трябваше да се изправи срещу КИ Клаксвик, но заради големия брой заразени, тимът отпадна от борбата за влизане в групите на най-престижния европейски клубен турнир.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Формула 1 ще има 17 старта, Турция се завръща в календара
Официално: Формула 1 ще има 17 старта, Турция се завръща в календара
Жером Боатенг с мускулно разтежение след двубоя с ПСЖ
Жером Боатенг с мускулно разтежение след двубоя с ПСЖ