НОВИНИ

Донски победи водача в схемата и е четвъртфиналист на турнира от ITF в Санта Марина

донски победи водача схемата четвъртфиналист турнира itf санта марина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 06.10.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Донски се класира за четвъртфиналите на турнира на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина.

Това е първи от трите поредни турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP.

Донски елиминира водача в схемата Богдан Бобров (Русия) с 6:3, 7:6(2). Той не допусна пробив и спечели след 95 минути игра.

Следващият съперник на българина ще бъде Олаф Печковски (Полша), който отстрани във втория кръг държавния шампион на открито за този сезон Илиян Радулов с 6:2, 6:2. За 17-годишният Радулов това беше дебют в основната схема на състезание от сериите "Фючърс".

Националът Пьотр Нестеров отпадна след 6:7(2), 4:6 от третия поставен Владислав Орлов (Украйна). Българинът пропиля на три пъти пробив аванс в първия сет, включително когато сервираше за успеха в него при 6:5 гейма. Във втората част Орлов поведе с 5:2 и не допусна да бъде застигнат.

Участващият с "уайлд кард" Янаки Милев беше елиминиран от номер 8 Николае Фрунза (Румъния) с 3:6, 4:6. 18-годишният българин проби за 3:2 в първия сет, но след това Фрунза взе осем от следващите десет гейма по пътя си към обрата.

Друг наш представител Габриел Донев загуби във втория кръг от петия поставен Роберт Стромбакс (Германия) с 5:7, 2:6.

Донев и Симон Антони Иванов, поставени под номер 3, играят по-късно днес на четвъртфиналите на двойки срещу Габриеле Могини (Швейцария) и Пиетро Скиавети (Италия). В същата фаза при дуетите Милев и Нестеров ще срещнат вторите в схемата Михал Микула и Ян Войцик (Полша).

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.

Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топалова и Глушкова се класираха за четвъртфиналите на турнира за жени от ITF в Санта Марина
Топалова и Глушкова се класираха за четвъртфиналите на турнира за жени от ITF в Санта Марина
Шаби Алонсо е новият наставник на Байер Леверкузен
Шаби Алонсо е новият наставник на Байер Леверкузен