НОВИНИ

Дортмунд официално обяви привличането на Белингам

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
12:44, 20.07.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
дортмунд официално обяви привличането белингам

Полузащитникът на Бирмингам Джъд Белингам се присъедини към германския Борусия Дортмунд с дългосрочен контракт, съобщиха от пресслужбата на „жълто-черните“.

Медиите на Острова излязоха по-рано този месец с информация, че 17-годишният талант, който беше трансферна цел на Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси, е подписал петгодишен договор с клуба от Бундеслигата за сумата от около 26 млн. паунда.

Белингам ще напусне втородивизионния английски клуб и ще се събере с английския национал Джейдън Санчо, който напусна Манчестър Сити, за да подпише с Дортмунд също на 17 години. Германците не оповестиха продължителността на договора на Белингам.

„Не мога да благодаря достатъчно на Бирмингам за това, което направи клубът за мен – не само през този сезон, но и от идването ми на 7-годишна възраст. Сега съм наистина развълнуван да се присъединя към един от най-големите клубове в Европа. Пътят на Борусия Дортмунд, но особено начинът, по който помагат на младите играчи да се развият, направи решението много лесно за мен лично и за моето семейство. Нямам търпение да играя на един от най-красивите стадиони в света – надявам се възможно най-скоро и пред над 80 000 зрители“, каза талантът за официалния сайт на Дортмунд.

Белингам има 40 мача в Чемпиъншип през този сезон, в които вкара четири гола и даде три асистенции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неизвестни спукаха стъклото на приемната на ГЕРБ в Благоевград
Неизвестни спукаха стъклото на приемната на ГЕРБ в Благоевград
Артета: Не се нуждаем от европейски футбол, за да привличаме таланти
Артета: Не се нуждаем от европейски футбол, за да привличаме таланти