НОВИНИ

Дошла с намерението да се забавлява, Коко Гоф спечели титлата в Пекин

Американката спечели трофея в китайската столица. Тази седмица 20-годишната Гоф ще стартира от втория кръг на турнира в Ухан и е потенциална съперничка на българката Виктория Томова.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:35, 07.10.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
коко гоф паула бадоса оформиха първия полуфинал турнира wta 1000 пекин
Снимка:
Слушай новината

Титлата на Откритото първенство на Китай, не е е била в плановете на Коко Гоф, разкри самата тя. След като миналия месец отпадна в четвъртия кръг на US Open при защитата на трофея си, Гоф смени треньора си. Първоначално щабът й, не е предвиждал тя дори да играе в Пекин, споделя американката.

В крайна сметка обаче американката променя първоначалното си решение и това й носи успех.

„Казах на отбора си, че искам да играя в Пекин. Просто почувствах, че имам нужда да играя, да се забавлявам. Харесвам Пекин“, обясни шампионката.

Гоф може и да е играч, който разчита на инстинкта си, но и резултатите й не са за пренебрегване.

При дебюта си в турнира в Пекин миналата година тя стигна до полуфиналите. Тази година се справи още по-добре, за да вземе втората си титла от турнир от сериите WTA 1000.

„Турнирите, в които наистина исках да се справям добре са тези от Големия шлем, но те свършиха. Винаги съм мислила, че тази част от сезона ще бъде по-спокойна за мен", обясни Гоф, която благодарение на титлата си в Пекин от днес заема 4-а позиция в световната ранглиста.

Оказва се, че когато Гоф поддържа ниски очакванията към себе си, се случват добри неща. Подобрявайки подаването си и по-агресивната игра от основната линия, тя намери верния път към успеха в края на сезона, нещо, което както разбираме не е очаквала.

В последните три срещи до финала, американката трябваше да се върне след загубен сет, за да стигне до мача за титлата срещу Каролина Мухова. Там обаче тя се справи перфектно - 6:1, 6:3.

„Всеки може да направи всичко на практика. Така че да, мисля, че резултатът сега е доказателство, че съм в правилната посока“, коментира шампионката в Пекин, която е уверена, че няма да позволи титлата в китайската столица да я отклони от следващите й цели.

„Много пъти хората забравят, че все още съм във фазата на развитие на моята кариера и не всичко винаги ще бъде страхотно. Повечето от тенисистките, които печелят са над 25 години, в Топ 10 са от по-дълго време, може би с изключение на Ига Швьонтек. Знам, че имам да извървя дълъг път и все още имам много неща, върху които трябва да работя, но се гордея със себе си“, заяви 20-годишната Гоф.

Тази седмица тя ще стартира от втория кръг на турнира в Ухан и е потенциална съперничка на българката Виктория Томова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин на 72 г.: Първи го поздравиха ултранационалист и чеченски лидер
Путин на 72 г.: Първи го поздравиха ултранационалист и чеченски лидер
Протест в столичния квартал "Зона Б-5" срещу застрояването
Протест в столичния квартал "Зона Б-5" срещу застрояването