НОВИНИ

Достоен Хебър отстъпи на могъщ Зенит за Купата на CEV

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:27, 16.12.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Европейски волейбол
достоен хебър отстъпи могъщ зенит купата cev

Волейболистите на Хебър отбелязаха достойно представяне срещу руския гранд Зенит (Санкт Петербург) в първата среща от 1/8-финалите във втория по сила европейски турнир – за Купата на ЦЕВ.

Пазарджик е домакин на престижната надпревара с участието на четири тима в тази решителна фаза.

Хебър, воден от Атанас Петров, показа мъжка игра и взе гейм. Бе на крачка да спечели и втори, но в крайна сметка отстъпи на руския съперник с 1:3 (26:24, 24:26, 14:25, 11:25) в зала "Васил Левски".

Така българите не успяха да продължат на 1/4-финали, но Хебър показа, че може да се опълчи и да демонстрира стойностен волейбол срещу класен европейски клуб, който е воден от селекционера на „сборная“ Туомас Самелвуо.

От своя страна след тази победа Зенит ще срещне на1/4-финала на 16 декември победителя от втората среща за деня, която противопоставя чешкия Дукла и Стоител (Минск).

Българските волейболисти започнаха много надъхано и стегнато. Двата има се бореха за всяка точка, но в решителните моменти Хебър показа повече устойчивост и измъкна първия гейм.

Възходящата линия на пазарджишкия тим продължи и във втората част и отново даде надежди за успех.

Интригата бе до последно, като ситуацията се повтори, но този път руснаците запазиха хладнокръвие и успяха да вземат със зъби и нокти гейма - 1:1.

Това като че ли повлия на пазарджиклии и нивото на съпротива спадна.

Зенит поведе с 5:1 в третата част и започна да диктува играта. Нашите не успяха да преодолеят тази кризисна ситуация и бяха догонващи през цялото време.

Руснаците спечелиха гейма. В четвъртата част Зенит бе безапелационен, показа блясък в пълна сила и спечели гейма с разлика.

С най-голям актив за Хебър бе Александър Ляфтов с 15 точки (4 аса), 12 добави Брадли Гънтър (1 ас). С 10 точки се отчете Тодор Алексиев (1 ас). За Зенит най-резултатен бе Виктор Полетаев бе н с 24 точки (8 аса), Иван Яковлев завърши с 15 точки (5 блокади).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът, спряган за нов наставник на Григор, се раздели с настоящия си играч
Треньорът, спряган за нов наставник на Григор, се раздели с настоящия си играч
Над 500 са свободните работни места в област Благоевград
Над 500 са свободните работни места в област Благоевград