НОВИНИ

Доживотен затвор грози извършителя на поръчковото убийство в Хасково

доживотен затвор грози извършителя поръчковото убийство хасково
bnt avatar logo
от БНТ
13:58, 14.02.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

От 15 до 20 години доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна предвижда законът за извършителя на поръчковото убийство в Хасково - мексиканеца Виктор Омар, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Работи се по различни версии. Разследването е на ранен етап, образувано е малко повече от 24 ч., заявиха от прокуратурата.

"Една от версиите е във връзка със задържаните през 2018 г. братя в Гърция. Другата е свързана с личностни връзки с любовни истории, както и във връзка с разпространение на наркотици. Нито една версия не е изключена", съобщиха от държавното обвинение.

Предстои днес задържаният да бъде привлечен като обвиняем. Той е задържан за 72 часа и е внесено искане за постоянна мярка "задържане под стража". Назначени са много експертизи относно видеозаписите на камерите.

Лицето е мексиканец, съобщиха от прокуратурата. Проследено е движението му в страната. Заподозреният е в Хасково от 12 февруари.

При разпита пострадалият бизнесмен, който по-късно почина, е заявил, че не познава заподозрения, уточниха от прокуратурата.

На мястото на престъплението са намерени две гилзи.

След стрелбата Виктор Омар се е върнал в София, където тази сутрин е задържан в хотелска стая. В нея са открити дрехите, с които е бил в деня на убийството, както и маска. Автомобилът е от офис на фирма за коли под наем в Кърджали. Колата е намерена в София. Няма данни той се е канел да напусне страната, уточниха от прокуратурата.

Сигналът на телефон 112 за случая е подаден в неделя сутринта от приятел на убития. Първоначално простреляният мъж беше откаран в хасковската болница, а по-късно преместен в Пловдив, където тази сутрин е починал.

Установени са и предполагаеми поръчители на убийството. Те са част от организирана престъпна група, осъдена в чужбина за трафик и разпространение на наркотици и в момента излежават присъдата си в затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде да сигнализираме при неполучени компенсации за тока?
Къде да сигнализираме при неполучени компенсации за тока?
Новата отсечка на метрото ще бъде изградена с пари от държавния бюджет
Новата отсечка на метрото ще бъде изградена с пари от държавния бюджет