НОВИНИ

Драматичен обрат изведе Турция до дебютна победа в Париж

Южните ни съседки с първи успех в своята история на най-големия спортен форум

драматичен обрат изведе турция дебютна победа париж
Снимка: volleyballworld.com
bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 29.07.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Турция стартира успешно своето участие на олимпийския турнир за жени на Игрите в Париж. Волейболистките на Даниеле Сантарели измъкнаха драматичния успех срещу Нидерландия след 3:2 гейма (19:25, 19:25, 25:22,25:22 и 15:13) в мач от първия кръг в група C.

В „Саут Пари Арена 1“ туркините проявиха огромна доза характер, тъй като допуснаха изоставане с 0:2, но в крайна сметка се пребориха за обрат и пречупиха момичетата на Андрис Йонкер. За турския тим това е първа победа в неговата история още при дебютното му участие на най-големия спортен форум. На 1 август (четвъртък) южните ни съседки ще играят с Доминиканската република, а нидерландките ще премерят сили с Италия.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Volleyball World (@volleyballworld)


Въпреки че първият гейм вървеше точка за точка, нидерландският отбор успя постепенно да овладее инициативата и да го спечели с 25:19. Във втората част нидерландките не допуснаха никакви колебания и още от самото начало заиграха ролята на лидери, за да спечелят отново с 25:19 и да поведат с 2:0 в общия резултат.

Третият гейм предложи доста повече драматични моменти, но този път туркините излязоха на печелившата страна след 25:22 и се върнаха в играта. Нидерландският отбор взе крехко предимство и в четвъртта част, но поредна доза характер от страна на южните ни съседки се оказа достатъчен за нов обрат и 25:22. Петият решителен гейм също стартира по-добре за нидерландките, след което турският тим постави равенството на таблото, а впоследствие намери начин и да го измъкне.

Натурализираната кубинка Мелиса Варгас блесна за победителките с 30 точки. Ханде Балдън и Еда Ередем добавиха по 12, Ебрар Каракурт завърши с 10.

Йолен Кнолема и Ника Даалдероп забиха по 15 точки за нидерландския отбор. Жулиет Луис има 13, Инди Байес остана с 12 точки, Селесте Плак реализира 10.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отстраниха опасно дърво на главния път Бургас - Созопол
Отстраниха опасно дърво на главния път Бургас - Созопол
Бокс - категория 63.5 кг., 1/8-финал: Радослав Росенов
Бокс - категория 63.5 кг., 1/8-финал: Радослав Росенов