НОВИНИ

Дрогиран шофьор уби трима на пътя край Евксиноград

bnt avatar logo
от БНТ
10:58, 04.09.2021 (обновена)
6490
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Дрогиран шофьор отне три човешки живота. Инцидентът е станал късно снощи в района на резиденция Евксиноград край Варна. Вследствие на катастрофата са загинали трима чуждестранни граждани, постоянно пребиваващи в България.

Инцидентът е станал в 22.30 ч. снощи, когато автомобилът с тримата чужди граждани е излизал от бензиностанцията и е искал да направи обратен завой, което е в нарушение на правилата, защото от тази позиция обратният завой тук е забранен.

Те не са успели дори да влязат в лентата за обратен завой, защото в този момент ги връхлита автомобил, идващ от посока Златни пясъци, управляван от 46-годишен варненец, за който по-късно става ясно, че е бил под въздействието на наркотици. Шофьорът е в добро състояние и е задържан за 24 часа, а следствие на удара загиват една жена и двама мъже.

“Това са чужди граждани, които са постоянно пребиваващи в България. Вследствие на пътно-транспортното произшествие са извършени проби на водача на виновния автомобил. Изпробван е за алкохол и наркотични вещества и е установено, че е на амфетамини и метаамфетамини и е задържан в Пето Районно управление. Автомобилите са се озовали в тревните площи между двете платна. Не мога да ви кажа скоростта, това ще е в следствие по досъдебното производство ще се установят подробности по случая", заяви началникът на "Охранителна полиция" - Варна Илиян Илиев.

Тази катастрофа се случва само часове, след като вчера във Варна имаше масирана акция на "Пътна полиция" с проверки за алкохол и за наркотици. Тогава нямаше установени нарушения, а днес има трима души, загинали при катастрофа. По случая е образувано досъдебно производство.

Репортер: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е международният ден на лешоядите
Днес е международният ден на лешоядите
Проучване преди изборите за нов Бундестаг: Християндемократите изостават
Проучване преди изборите за нов Бундестаг: Християндемократите изостават