НОВИНИ

Посрещнаха с хляб и сол Тайбе Юсеин в Мъдрево

посрещнаха хляб сол тайбе юсеин мъдрево
bnt avatar logo
от БНТ
22:10, 03.09.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Бронзовата медалистка от Олимпиадата в Токио Тайбе Юсеин тържествено, с хляб и сол, с много цветя и аплодисменти беше посрещната в родното си село Мъдрево. От кметството подариха статуетка на лъв на своята „златна лъвица“, защото е роден победител, а от Община Кубрат й присъдиха званието „заслужил гражданин“.

Да поздравят Тайбе Юсеин в Мъдрево дойдоха доайените на борбата от Лудогорието, сред които и олимпийският шампион от Монреал Хасан Исаев. Тук беше и първият й треньор Мустафа Кесман, който започва да работи с нея, когато е на 9 години.

Хората в Мъдрево искаха да снимат с Тайбе Юсеин, да я пипнат, да споделят емоциите си.

“Следихме абсолютно всички срещи на Тайбе на живо, с приятели. Всички се вълнуваме за нея… Тя е нашaта златна шампионка”, сподели кметът на с. Мъдрево Салим Мустафа.

„Получих хиляди съобщения след срещата как те са били пред телевизорите и са се радвали заедно с мен на моя успех и днес съм изключително щастлива да ги видя тук да преживея същите емоции“, каза Тайбе Юсеин.

Медалистката ни от Токио сподели, че за известно време ще си почива, но днес обеща на съгражданите от следващата Олимпиада да се върне със златно отличие.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Автор: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талибаните са установили пълен контрол над Афганистан
Талибаните са установили пълен контрол над Афганистан
Полунарязана творба на Банкси отново се предлага на търг
Полунарязана творба на Банкси отново се предлага на търг