НОВИНИ

Най-хладно на Северното Черноморие - термометърът показа 21 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
21:34, 03.09.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден ден с необичайно хладно за началото на септември време. Най-високата максимална температура е 29° - в Сандански. В София - едва 23°; а най-хладно беше на Северното Черноморие - на нос Шабла и нос Калиакра - 21°.

Временно затопляне предстои още утре. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, в София - около 25°. Ще духа слаб югоизточен вятър. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността.

И на морския бряг ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 22 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Предимно слънчево ще бъде и в планините. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще са от 12° на Алеко, 16 - 17° в Боровец и Пампорово до 23° В Банско.

По-често облачно, сравнително студено и с интензивни валежи от дъжд ще бъде времето в по-голямата част от Източна Европа. Валежи, придружени от гръмотевици, ще има в следобедните часове в района на Алпите, в Италия и Южна Франция. Затопляне и слънчево време се очакват на Пиренейския полуостров, Западното Средиземноморие, както и на Балканите.

У нас в неделя и понеделник облачността ще е по-често значителна. Ще има и валежи - главно в Южна България, но в събота - и по Черноморието.

Ще започне захлаждане, по съществено в понеделник, когато максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса. В Източна България ще бъде и много ветровито. Сравнително хладно ще бъде и във вторник и сряда, когато ще превали само на изолирани места в югоизточните райони, а през втория ден и временно силният североизточен вятър ще отслабне

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РИОСВ за пожарната-кемпер на "Алепу": Няма увредени растителни видове
РИОСВ за пожарната-кемпер на "Алепу": Няма увредени растителни видове
Коя е възможната дата на парламентарния вот?
Коя е възможната дата на парламентарния вот?