НОВИНИ

Напрежение в парламента след като ГЕРБ поискаха оставката на здравния министър

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 03.09.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ-СДС поискаха от президента Румен Радев да поеме политическа отговорност и да отстрани здравния министър Стойчо Кацаров заради несправяне с COVID кризата.

"Провал на ваксинационната кампания. Недопустимо е България да остава на последно място по ваксинация при това с над 3 млн. ваксини стоящи във фризерите. Противоречиви послания към българския народ, включително антиваксърски и такива компрометиращи спазването на мерките", каза Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

А по време на парламентарния контрол Ангелов поиска от служебния премиер Стефан Янев да се извини на българските медици. Ангелов тълкува призива на Янев - лекарите да се придържат към хипократовата клетва като призив - лекарите да се принесат в жертва на политиката, която се води.

Днес Янев благодари на всички медици, които се борят за живота на хората и се извини на тези, които се чувстват засегнати от думите му.

"Към всички лекари, медицински специалисти, всички, които са във веригата и се борят за човешкия живот - дълбока благодарност. Ако би обижда това, че някой смесва парите с вашето присъствие с тази справедлива операция, да не я наричам война, ако мислите че моите думи са били такива - аз се извинявам. По отношение на факта, че се смесват думите, смесват се понятията и се търсят някакви краткосрочни политически дивиденти - г-н Ангелов на вас не ви се извинявам", служебен министър-председател Стефан Янев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За мигрантския натиск: Какво разказват хората от пограничните райони
За мигрантския натиск: Какво разказват хората от пограничните райони
Левски надви Спортист (Своге) в неофициалния дебют на Мъри
Левски надви Спортист (Своге) в неофициалния дебют на Мъри