НОВИНИ

ДСБ също подкрепи правителството: "Няма разумна политическа алтернатива"

изпълнителният съвет дсб потвърди позицията кабинета габриел
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 03.12.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Изпълнителният съвет на "Демократи за силна България" (ДСБ) категорично заявява своята трайна подкрепа за кабинета "Денков - Габриел", определяйки го като избор без разумна политическа алтернатива. Същото вчера направиха и "Да, България", партньори на ДСБ в коалицията "Демократична България".

ДСБ заявяват, че са заели държавническа позиция за създаване на стабилна централна власт чрез настоящото правителство за постигане на съдебна реформа, влизане в Шенгенското пространство и еврозоната. Ключови за партията са и реформите за ускорено икономическо развитие и достигане на средноевропейски стандарт на живот.

"Именно затова участваме в мнозинството в Народното събрание, но оценката ни за управленските практики на ГЕРБ и ДПС през последните 14 години остава непроменена", пишат от ДСБ.

Според партията претенциите на ДПС за влияние върху управляващото мнозинство се дължат "изцяло на договорката между ГЕРБ и ДПС, която беше особено видима и на местните избори".

ДСБ потвърждава начертания план пред правителството и след ротацията в кабинета Денков-Габриел да се продължи политиката на твърда подкрепа на сегашните приоритети на правителството.

Цялата позиция на Изпълнителния съвет на ДСБ вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Константин Костадинов допринесе за успеха на Аликанте над Менорка на Емил Стоилов
Константин Костадинов допринесе за успеха на Аликанте над Менорка на Емил Стоилов
С човек по-малко ПСЖ постигна победа в гостуването на Льо Авър
С човек по-малко ПСЖ постигна победа в гостуването на Льо Авър