НОВИНИ

Душан Керкез: Движим се в правилната посока

Няма как да победим, ако не реализираме, добави треньорът на Ботев

Душан Керкез: Движим се в правилната посока
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
00:49, 25.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пловдив допусна първа загуба от началото на сезона в Първа лига. „Канарчетата“ загубиха от Спартак Варна 0:1 на комплекс „Никола Щерев“. Старши треньорът Душан Керкез отбеляза, че пловдивчани са трябвали да реализират своите възможности за гол, за да спечелят.

"Неприятна загуба. Това е футболът. За да спечелим този мач, трябваше да отбележим нашите положения. Получихме много лесен гол. Трябва да се изправим, да анализираме нашите грешки и гледаме напред. Създадохме няколко много чисти ситуации, които обаче пропуснахме. Няма как да победим, ако не реализираме. Трябва да се подобряваме", коментира след мача той.

"Нормално е след участието в евротурнирите да има лек спад. Много неща се натрупаха. Сега ще има време да се възстановим. Никога не сме казвали, че ще се борим за шампионската титла. Поставихме си като цел отново да се класираме за Европа. Ако погледнете къде бяхме през миналата година по това време, считам, че сега се движим в правилната посока. Разочаровани сме от загубата,, защото се борихме за успех и излизане на второ място в класирането. Смятам, че нашето място е сред първите 3-4 в подреждането, но се учим от тези мачове", допълни наставникът.

"Трябва да анализираме мача и да се подготвим за следващия двубой. На Балканите, когато загубиш един мач - си в криза, а когато спечелиш - си шампион. Не съм стресиран. Просто трябва да продължим да работим по същия начин. Сигурен съм, че в края на сезона ще бъдем в Европа", завърши Керкез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Томаш: На почивката казах на играчите, че трябва да преборят себе си
Александър Томаш: На почивката казах на играчите, че трябва да преборят себе си