НОВИНИ

Шедьовър на Ахмед Ахмедов зарадва Спартак и охлади ентусиазма на Ботев

"Соколите" се поздравиха с нов успех и нанесоха първа загуба на "канарчетата" в Първа лига

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:20, 24.08.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Снимка:
Слушай новината

Спартак Варна изкова своята четвърта победа от началото на сезона в Първа лига. Футболистите на Александър Томаш надвиха Ботев Пловдив с 1:0 в мач от шестия кръг.

На комплекс „Никола Щерев“ в обувките на герой влезе Ахмед Ахмедов, който зарадва варненци с единственото попадение. Така "соколите" затвърдиха силните впечатления от началото на кампанията в родния елит и същевременно стопираха серията на играчите на Душан Керкез от два поредни успеха. Освен това "жълто-черните" допуснаха първа загуба в шампионата през сезона. В края на срещата те останха с човек по-малко, тъй като Никола Илиев получи втори жълт и респективно червен картон.

Срещата не се изигра на стадион „Христо Ботев“, който се намира процес на подобряването на терена. Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия по-рано тази седмица Георги Аврамов, след което бе спрян и в 18-та минута по същата причина.

Тимът от Варна се нареди на второто място в подреждането с 13 точки, изпреварвайки именно отбора от Пловдив, който вече е на трета позиция с 10. На 31 август (събота) Спартак ще приеме Левски, а ден преди това Ботев ще гостува на ЦСКА.

Двата тима търсеха активно гола през първото полувреме, но той така и не падна. Макар че символичните домакини имаха по-добрите положения, нулевото равенство светеше на таблото през първото полувреме. В третата минута на добавеното време „канарчетата“ поведоха в резултата. Сирики Диабате отклони топката към Алекса Мараш. Той не сбърка от близко разстояние, но в този момент ВАР се намеси и след дълго разглеждане на ситуацията попадението на Диабате бе отменено заради негова засада.

Положения не липсваха и при подновяването на играта, като Никола Илиев и Антонио Вутов пропуснах да зарадват своите отбори. В 58-та минута пък Диабате засече топката след центриране от корнер на Константинос Балоянис, но първият удари гредата.

11 минути по-късно гостите намериха начин да развалят статуквото. Ахмед Ахмедов отбеляза изключително красиво попадение, засичайки центриране от левия фланг, с което направи безпомощен вратаря на пловдивчани. "Жълто-черните" не се отказаха да отговорят, като последваха пропуски на Джеймс Ето'о, Ивелин Попов и Ивей Ромееш, но в крайна сметка останаха с празни ръце.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха втори заподозрян за смъртоносното нападение в Солинген
Арестуваха втори заподозрян за смъртоносното нападение в Солинген