НОВИНИ

Душан Керкез: Горд съм от представянето ни в Европа

Не можем да очакваме да бием постоянно от първия до последния мач, заяви треньорът на Ботев при отпадането от Лигата на конференциите .

душан керкез мач специален мен
Снимка: Botev Plovdiv/Facebook
bnt avatar logo
от БНТ
07:58, 16.08.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев Пловдив се сбогува с Лигата на конференциите. „Канарчетата“ отстъпиха пред Зрински Мостар с 0:2 във втория мач на стадион „Под Белия бряг“. Пловдивчани излязоха на печелившата страна в първата среща с 2:1, но загубиха с 2:3 в общия резултат и отпаднаха от европейската сцена през този сезон. Старши треньорът Душан Керкез обърна внимание на ситуациите, които са дали отражение за отпадането на „жълто-черните“.

"Червен картон и гол в края на първото полувреме са ситуациите, които не можеш да правиш в Европа. Няма значение, че няма как да скочим един метър. Нападателят Мулахусеинович скача много добре и не го направи само един път. Ние не можем, случва се – това не е грешка. Но червеният картон е. С 10 души в Европа е трудно, но имаше чисти ситуации за нас преди почивката. Разочарован съм от отпадането, но съм горд от представянето ни в Европа, може би с изключение на втория мач с Панатинайкос. В останалите показахме, че се развиваме във футбола като клуб. И това е. Не можем да очакваме да бием постоянно от първия до последния мач. Сега вече ще се готвим за вътрешното първенство", започна той.

"Преди първия мач казах, че разликата между двата отбора е, че те са играли в групите на Лигата на конференциите. И когато един мач е балансиран 50 на 50, това наклонява. И не е само кой е млад и кой не е, а е важно кой е играл, но ние можехме да стигнем до групите. Сега трябва да седнем и да мислим как да вървим напред. Това ще ни направи по-добри".

"Казах, че през втората част трябва да контролираме топката. Ние вкарахме гол, но се оказа засада. Променихме системата с трима защитници заради центриранията от страни. И бях сигурен, че ще имаме 1-2 шанса, което и стана, но не успяхме да реализираме“, допълни наставникът.

„Eто’о го загубихме заради контузия, заради нашия терен, на който тренираме. Сега какво да работя? Получи мускулна контузия отзад на крака. Но не се оплаквам, защото Янис Карабельов изигра много добър мач.“

За да бъдем конкурентни на Лудогорец, Левски и ЦСКА обаче се нуждаем от нови футболисти. Вижте Зрински – те са осем пъти шампиони на страната си, а ние имаме две купи. Трябва да сме реалисти", завърши Керкез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима души са с повдигнати обвинения за смъртта на Матю Пери
Петима души са с повдигнати обвинения за смъртта на Матю Пери