НОВИНИ

Душан Керкез: Знаех, че резултатите ще дойдат

душан керкез знаех резултатите дойдат
bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 04.04.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Ботев Пловдив Душан Керкез остана доволен от успеха на своя тим с 3:0 при визитата на Берое в Стара Загора в мача между двата тима от междинния 27-и кръг в родната Първа лига.

След двубоя роденият в Белград специалист похвали своите футболисти за представянето им и изрази мнение, че "канарчетата" са реализирали головете си в "правилните" моменти от срещата.

"Освен че успяхме да вкараме три гола, изиграхме мача според най-добрия план, който си бяхме очертали. Берое до днес беше във форма и имат много, много класни състезатели от Южна Америка. Мисля, че техният нападател Себастиян Вия е най-добрият играч в Първа лига заедно с Якуб Пьотровски от Лудогорец. Знаехме, че на тези футболисти не трябва да се дават пространства. Искам да поздравя моите момчета, че се раздават, че се подкрепят, някои се връщаха много дълбоко в защита. Знаех, че ще дойдат резултатите. Смятам, че днес вкарахме головете в правилните моменти от срещата и като цяло спечелихме напълно заслужено", започна Керкез.

47-годишният треньор даде и отговор на въпроса дали днешната победата ще се окаже ключова в борбата за 7-ото място, както и дали "жълто-черните" имат амбиции да атакуват и евентуално място в топ 6 в последните три кръга от редовния сезон.

"Да, може би този мач ще реши 7-ото място, макар да имаме още двубои. Вярвам, че трябва да подхождаме по един и същи начин в мислите си за всеки мач. Казвам, че отборът не се състои от само от 11 титуляри, но имаме и контузени, имаме и наказани. Да не са с нас днес е липса на късмет от наша гледна точка. Но като цяло групата е добра, заедно сме. И с публиката връзката ни е много силна", сподели бившият футболист

"За нас винаги е добре футболистите ни да играят срещу най-добрите играчи и срещу най-добрите отбори. Да ви кажа, не мисля толкова напред. Сега искам да се възстановят и да се подготвят по най-добрия начин за следващия мач. След всеки двубой ще оценяваме докъде сме стигнали и какво ще постигнем, а и какво предстои. Знам, че имаме подкрепата на нашите фенове, дори когато не бяхме много добри като представяне. Накрая искам да изкажа благодарности на хората от моя щаб за работата, която вършат", завърши Душан Керкез.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хосе Луис Ачиари: В играта не се усещаше тази разлика, но това е реалността
Хосе Луис Ачиари: В играта не се усещаше тази разлика, но това е реалността
Ботев Пловдив с класика срещу Берое в "Битката за Тракия"
Ботев Пловдив с класика срещу Берое в "Битката за Тракия"