НОВИНИ

Дузпи пратиха Милан напред за Купата на Италия

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:04, 13.01.2021
Чете се за: 00:34 мин.
Европейски футбол

"Росонерите" се класираха за четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия, след като елиминираха Торино след изпълнение на дузпи.

В редовното време и продълженията двата тима така и не намериха път към вратата на съперника и така изхода от срещата трябваше да се реши след изпълненията от бялата точка.

При 11-метровите наказателни удари и двата тима бяха почти безгрешни, но в край на сметка единствения пропуск направи Томас Ринкон за Торино, чийто изстрел бе отразен от Чиприан Татарашану.

Любопитното е, че само преди няколко дни двата тима се срещнаха и в Серия "А". Тогава възпитаниците на Стефано Пиоли взеха своето, печелейки с 2:0.

Другата добра новина за "червено-черните" беше завръщането в игра на Златан Ибрахимович, който стартира от първата минута. Шведът, който страдаше от травма доскоро, не бе започвал като титуляр от 22 ноември в мача с Наполи.

В следващия етап от надпреварата Милан очаква победителя от сблъсъка Фиорентина-Интер, като "росонерите" със сигурност ще гостуват на, ако краен победител се окажат "виолетовите" от Флоренция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът отпусна първите над 2 млн. лв. за ясли, градини и училища
Кабинетът отпусна първите над 2 млн. лв. за ясли, градини и училища
Алексей Навални се връща в Русия на 17 януари
Алексей Навални се връща в Русия на 17 януари