НОВИНИ

Два гола на Ибрахимович отново изкачиха Милан еднолично на върха

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:28, 19.01.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Футбол
два гола ибрахимович отново изкачиха милан еднолично върха

"Росонерите" победиха с 2:0 като гост Каляри в среща от 18-ия кръг на Серия „А“ на "Сардиния Арена" и по този начин отново еднолично поеха водачеството в класирането на италианското Калчо.

Момчетата на Стефано Пиоли имат три точки аванс в подреждането пред градския съперник Интер, докато поражението остави "островитяните" в опасна близост до зоната на изпадащите.

С гръм и трясък на головата сцена се завърна Златан Ибрахимович, който отбеляза и двете попадения за успеха. Шведът не се бе разписвал от ноември насам, когато получи контузия, която наложи продължително възстановяване.

39-годишният футболист откри резултата от дузпа в 7-та минута, а в 52-та удвои преднината на гостите след самостоятелен рейд.

С тази победа Милан си гарантира първата позиция в средата на сезона, независимо от това какво ще се случи в двубоя срещу Аталанта тази събота. Подобно нещо се случва за първи път от 2011-та година насам за "росонерите"

Любопитното е, че и тогава Милан зимуваше на върха след успех над Каляри, а впоследствие тимът стигна и до титлата, която и до ден днешен си остава последна за клуба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на сагата: Алаба подписа предварителен договор с Реал (М)
Край на сагата: Алаба подписа предварителен договор с Реал (М)
Време е за "Футболист на Годината 2020"
Време е за "Футболист на Годината 2020"