НОВИНИ

Два гола преди почивката срещу Крумовград върнаха Берое на победния път в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:04, 07.08.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
два гола почивката крумовград върнаха берое победния път първа лига
Слушай новината

Отборът на Берое Стара Загора се завърна към победите в Първа лига, след като в последния двубой от четвъртия кръг на Първа лига победи у дома с 2:0 новака Крумовград.

Преди началото на срещата пък старозагорци изразиха своята подкрепа към 18-годишната тяхна съгражданка Дебора, която стана жертва на невиждана жестокост, а случаят ѝ потресе цяла България. В знак на съпричастност към нея и всички пострадали от домашно насилия беройци излязоха с тениски с надпис "Нито една повече".

Самият двубой пък започна отлично за домакините, които откриха резултата още в 12-ата минута, когато отбраната на Крумовград не успя да реагира при силно изритана напред топка, което позволи на Майк Севайос да чукне топката към Вини Трибуле, а той с премерен удар по тревата го прати в мрежата на гостите за 1:0.

В края на първото полувреме отново Трибуле бе близо до това да отбележи, но този път опитът му се отби от страничния стълб. Минута по-късно обаче главният съдия Георги Давидов получи знак от ВАР да преразгледа ситуацията и прецени, че срещу камерунецът е било извършено нарушение по-рано в атаката и така той отсъди дузпа в полза на Берое.

Зад топката застана Франческо Селесте, но неговият опит бе отразен от Янко Георгиев, който изби в ъглов удар. При последвалият корнер обаче стражът допусна грешка в опита си да боксира топката, която впоследствие рикошира в главата на Севайос и отново стигна до Трибуле, който стреля, а в опита си да изчисти Александър Колев си отбеляза автогол.

След почивката гостите от Крумовград опитаха да се върнат в мача, но не успяха дори да стигнат до почетно попадение и така трябваше да преглътнат третото си поредно поражение в Първа лига.

В класирането тази победа изкачи Берое до 3-ото място с 9 точки, докато Крумовград е на 12-ата позиция с 3 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ привлече под наем португалския нападател Гонсало Рамош
ПСЖ привлече под наем португалския нападател Гонсало Рамош
Атанас Рибарски: Разочароващ мач не само като резултат, а и като поведение
Атанас Рибарски: Разочароващ мач не само като резултат, а и като поведение