НОВИНИ

Двама българи ще се борят за бронза в предпоследния ден на европейското в Хърватия

трима българи борят бронза предпоследния ден европейското хърватия
Снимка: БФ Борба, Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 21.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Абу-Муслим Амаев загуби полуфиналната си схватка с грузинеца Лери Абуладзе в категория 63 кг класически стил на европейското първенство по борба в Загреб и утре ще се бори за бронзов медал. Стефан Григоров и Семьон Новиков също ще се състезават за бронзовите отличия, след като съперниците им ги изтеглиха напред с класирания на финалите.

В квалификациите Амаев надви последователно шведа Вирджил Бика с туш и латвиеца Александрс Юркянс с 9:4, след което българският национал отстъпи с 1:9 на действащия шампион Лери Абуладзе на полуфинал. Грузинецът загуби точка само преди партера и утре ще защитава титлата си на 63 кг.

Амаев ще се бори за бронз срещу турчина Мехмет Чекер, който отстъпи на Абуладзе по идентичен начин на четвъртфиналите.

Стефан Григоров записа една победа на 55 кг в обедната сесия, след което отстъпи на двукратния европейски и двукратен световен шампион Елданиз Азизли. Опитният борец от Азербайджан надви на полуфиналите Денис Михай и по този начин изтегли Григоров на схватка за бронз срещу румънския борец.

Новиков детронира европейския шампион Турпал Бисултанов по пътя към четвъртфиналите на 87 кг, където обаче отстъпи на Ищван Такач. В последствие унгарецът надви на полуфинал швейцареца Дамиан фон Ойв и така утре Новиков ще се бори на репешаж.

Айк Мнацаканян приключи с участието си при 77-килограмовите, след като победилият го на четвъртфиналите турчин Юнус Башар загуби в следващата си схватка с арменеца Малхас Амоян.

Тази вечер от 19 часа БНТ 3 ще ви направи свидетели на битките на Мими Христова за титлата в категория до 65 кг. и на схватките на Биляна Дудова и Евелина Николва при 62-килограмовите и 57-килограмовите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Лекари от "Пирогов" не са източвали НЗОК, реши съдът
Окончателно: Лекари от "Пирогов" не са източвали НЗОК, реши съдът
Защитникът на Лудогорец Дени Групер претърпя операция, ще отсъства половина година
Защитникът на Лудогорец Дени Групер претърпя операция, ще отсъства половина година