НОВИНИ

Двама души са задържани след гонката с мигранти в Елхово

двама души задържани инцидента мигранти елхово
bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 13.09.2023
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Кола с мигранти се удари в жилищен блок в Елхово. Двама души са задържани за 24 часа след инцидента. Няма пострадали, не са нанесени материални щети. В лекия автомобил са превозвани осем мигранти от Сирия.

Екшънът започнал в късния следобед вчера когато микробус и лек автомобил не спрели на сигнал на гранични полицаи в района на Елхово. Последвала гонка. Бусът се отправил към Средец и бил спрян с шипове на платното.

Шофьорът е задържан. Лекият автомобил навлязъл в Елхово без да се подчини на сигналите на "Гранична полиция".

Заловените в Елхово мигранти са били в неадекватно състояние

На голямо кръстовище в центъра на града шофьорът и спътникът му напуснали колата в движение и избягали, а автомобилът продължил да се движи по инерция.

"Бях на терасата и си простирах прането и гледам отгоре от знака там двама бягат по диагонал. Помислих, че нещо се е случило, гонят ли се какво и след това в този момент поглеждам отгоре колата пред нашата тераса. Заби се в терасата. Погледнах - няма шофьор, няма нищо. Имаше вътре, мърдаха, някакви крака се виждаха. Мигранти явно са били", заяви Добринка Кирова.

Кола с мигранти се блъсна в жилищен блок в Елхово

Според хората, станали свидели на инцидента, мигрантите не са били в добро състояние. След преследване шофьорът и спътникът му, мъже на 27 и 29 години от Новозагорско, са задържани за 24 часа. При инцидента няма пострадали хора. Няма нанесени материални щети на сградата.

"Нямаме удар в жилищния блок. Това става около 20 ч., не е имало хора, на една от централните улици на града хора бягат преследвани от служители на службите, това си е за притеснение, видимо има голям натиск по българо-турската граница", каза още Петър Киров, кмет на Община Елхово.

С осемте мигранти от лекия автомобил работят служители на звено "Миграция". Образувано е досъдебно производство. Предстои случаят да бъде докладван на Районна прокуратура - Ямбол.

Автор: Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев победи Юго Гастон и се класира за четвъртфиналите на турнира в Шчечин
Адриан Андреев победи Юго Гастон и се класира за четвъртфиналите на турнира в Шчечин
Вносът на украинско зърно: Кабинетът предлага забраната да отпадне, производителите готвят протести
Вносът на украинско зърно: Кабинетът предлага забраната да отпадне, производителите готвят протести