НОВИНИ

Двама водолази направиха оглед на заседналия "Вера Су"

bnt avatar logo
от БНТ
17:19, 11.10.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" капитан Венцислав Иванов и главният директор на "Аварийно-спасителна дейност" вицеадмирал Румен Николов трябва да направят инспекция на състоянието на заседналия край Камен бряг кораб "Вера Су".

Задната част на кораба е потънала до дъното. Експерти трябва да огледат какво е състоянието му. На място бе катер на морските сили, който направи подхождане към кораба.

Експертите трябва да проверят навигационната апаратура и да вземат документи, необходими на следствието, които капитанът не е взел при евакуацията на екипажа.

Двама водолази влязоха в морето и се качиха на кораба. Те направиха снимки и видеоматериал от борда. Последният водолазен оглед показа, че има множество пробойни по заседналия плавателен съд.

Ще бъдат взети проби както от водата, така и от товара, тъй като има съмнения, че в азотния тор има и други вещества, които могат да предизвикат замърсяване. Ще се разследва дали институциите са реагирали навреме и адекватно на ситуацията.

Според синоптиците времето ще продължава да бъде дъждовно и вятърът ще продължава да бъде силен и през следващите дни. Метеорологичните условия ще се подобрят чак следващия понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква ще бъде съдбата на Кристалина Георгиева?
Каква ще бъде съдбата на Кристалина Георгиева?
Китай с рекорд за дълбоководно гмуркане
Китай с рекорд за дълбоководно гмуркане