НОВИНИ

Дъждовете продължават

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 11.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за значителни количества валежи. До момента най-голямото измерено е 77 литра на кв.м, в Пазарджик, в Пловдив и София – около 50.

И в момента вали в по-голямата част от страната, с изключение на Източна България.

Днес по-значителни ще бъдат валежите в западните и централните части на Южна България, където в много райони ще паднат нови 20 - 30 литра на кв.м, на места са възможни и по-големи количества.

Максималните температури ще са между 9° и 14, в комбинация с умерен североизточен вятър. До края на деня ще завали и в Източна България и утре, код жълто за проливни валежи, е в сила в в източната половина от страната, а в областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, където предупреждението е от втора степен, код оранжево, ще има и гръмотевична дейност.

След обяд от запад валежите ще намалеят и ще спрат, а до вечерта на отделни места облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източните райони североизточен вятър. Ма максималните температури - между 8° и 13°, малко по-високи по Черноморието.

В планините времето и утре ще се задържи облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, по най-високите части - от сняг.

Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. Максимални температури в курортите - от 3° на Алеко до 8° в Банско.

Облачно и студено за периода ще се задържи времето за пореден ден навсякъде на Балканите. На много места, главно в източната половина от полуострова ще има валежи, в някои райони значителни, а в Европейска Турция - и с гръмотевици.

А у нас в сряда ще се задържи облачно, но валежи ще има на по-малко места. С преминаването на поредния средиземноморски циклон южно от страната, в четвъртък и петък отново се очакват повсеместни валежи, на места със значителни количества.

Ще бъде много ветровито, особено в Източна България. Температурите в Западна България ще се понижат и в планинските райони над 700 - 800 м е възможно дъждът да се примесва със сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митничари откриха над 500 000 недекларирани евро в арматурното табло на товарен автомобил
Митничари откриха над 500 000 недекларирани евро в арматурното табло на товарен автомобил
Флакони с райски газ по детските площадки в Русе
Флакони с райски газ по детските площадки в Русе