НОВИНИ

Инициативният комитет зад президента Радев внесе подписката в ЦИК

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:28, 11.10.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Политика
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

Членове на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат, внесоха в Централната избирателна комисия подписка за регистрацията им в предстоящия вот.

Подписката е подкрепена от 4275 души. Целта на Инициативния комитет е победа още на първия тур. Обявиха, че щe водят положителна кампания, без компромати.

Анна Заркова смята, че залогът на този вот е голям. Според нея разделителната линия не е между партиите, а между клиентелата на корупцията и нейните противници. Съпредседателите на Инициативния комитет отново подчертаха защо застават зад Румен Радев и Илияна Йотова.

"Те ни обединиха, обединиха нас българите в борбата ни за справедливост, за отстояване на демократични ценности и за държавност", заяви Цветеслава Гълъбова - съпредседател на Инициативния комитет.

"Радев застана до своя народ, когато народът излезе на площадите и поиска една по-справедлива България", заяви Анна Заркова - съпредседател на Инициативния комитет.

"Мисля, че имаме нужда от хуманен президент и от хуманност изобщо в българското пространство, за мен лично това е приоритет", заяви Йордан Камджалов - съпредседател на Инициативния комитет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Зверев е четвъртият сигурен участник за финалите на АТР в Торино
Александър Зверев е четвъртият сигурен участник за финалите на АТР в Торино
Нюкасъл взима четирима играчи на Юнайтед през зимата
Нюкасъл взима четирима играчи на Юнайтед през зимата