НОВИНИ

Сериозна настинка извадила от строя световната ни шампионка по борба само 10 дни преди финала

bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 11.10.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Десет дни преди финалното състезание Биляна Дудова е имала сериозна настинка с температура. Това заяви в студиото на "Денят започва" Георги Калчев треньор на Биляна Дудова, която спечели златен медал в категория до 59 килограма на Световното първенство по борба в Осло.

Настинката я е извадила за три четири дни, точно когато е трябвало да правят върховите натоварвания. "Не знаехме дали изобщо ще участва", каза Калчев.

"В този момент много ми помогна треньорът. Най-много ми помогна точно в последния момент", допълни Дудова. Ние сме тандем и сме го доказали, каза тя.

Биляна Дудова е на световния връх в женската борба (ВИДЕО)

Световната ни шампионка заяви, че 10 секунди преди края на схватката е започнала да прави обратно броене и вече е чувствала, че е победител. "Хем бях щастлива, хем ми се плачеше. В този момент, осъзнах, че съм успяла", каза тя.

Калчев допълни, че над 50% от състезателите губят последните 10 секунди, защото е голям психически взрив, човек да започва да си мисли за края, а той не е дошъл. Опитвах се да я подготвя да не мисли за десетте секунди, а да мисли, че има още 30, казва треньорът.

Дудова твърди, че медалът тежи. "Много труд, много емоции. Много ми костваше, много години и постоянство и в крайна сметка, каквото и да се е случвало си заслужаваше, защото крайният резултат е златен", категорична е световната ни шампионка.

Тя посвети медала на майка си.

Вижте целия разговор с Биляна Дудова и Георги Калчев във видеото

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арх. Иван Шишков, МРРБ: Пътностроителни фирми са получили почти милиард и половина аванси
Арх. Иван Шишков, МРРБ: Пътностроителни фирми са получили почти милиард и половина аванси
Как трябва да се изчислява такса "смет"?
Как трябва да се изчислява такса "смет"?