НОВИНИ

Следовател се включва в огледа на бедстващия кораб "Вера Су"

bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 11.10.2021 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
Регионални
Слушай новината

Операцията по разтоварването и спасяването на кораба "Вера Су" може да бъде възстановена днес, ако времето се стабилизира.

Следобяд се очаква плавателният съд да бъде огледан от представители на следствието, "Морска администрация", салвидж компанията и застрахователите.

По време на инспекцията ще бъдат проверени корабните документи, навигационните системи и състоянието на азотния тор. В огледа ще се включи и дрон. Ще се установи още дали има запис от камерите на кораба, които да покажат какво точно е станало в деня на инцидента.

По информация на "По света и у нас" вторият помощник-капитан, който е бил на вахта по време на инцидента, не отрича да е заспал.

Според източници на "По света и у нас" корабът не е в добро състояние. Пет от баластните танкове са пробити, а по корпуса има сериозни пробойни.

Междувременно баржи от пристанище "Варна" са в готовност да потеглят към бедстващия плавателен съд, за да поемат товара му и да го извозят до пристанището в Балчик. Корабът "Вера Су" бедства край скалите на резерват "Яйлата" 22-ри ден.

Още подробности вижте в прякото включване на Петя Иванова.

Всичко по темата четете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външният министър на Австрия ще положи клетва като канцлер
Външният министър на Австрия ще положи клетва като канцлер
Григор Димитров излиза за втората си битка на Индиън Уелс тази вечер
Григор Димитров излиза за втората си битка на Индиън Уелс тази вечер