НОВИНИ

Две български двойки в основната схема на Sofia Open 2021

Димитър Кузманов
Снимка: Sofia Open
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 25.09.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Две български двойки ще имат възможността да играят на силния турнир от категория ATP 250 Sofia Open 2021.

Димитър Кузманов/Александър Донски и Адриан Андреев/Александър Лазаров получиха "уайлд кард" за основната схема и ще участват в шестото издание на турнира в София от 26 септември до 3 октомври в "Арена Армеец".

Благодарение на привилегията България да има свой турнир от световния тур, талантливите български тенисисти се включват директно в надпреварата с част от най-големите звезди от световния тенис елит.

За Кузманов това е шесто участие на Sofia Open, където през 2017 г. стигна четвъртфинал в двойка с Александър Лазов. Тазгодишният му партньор, Донски, също е четвъртфиналист в София, но от 2019 г., когато с Александър Лазаров загубиха 3:6, 1:6 от индийците Бопана/Шаран.

Единственото досегашно участие на Адриан Андреев на двойки е през 2019 г., когато с Димитър Кузманов загубиха от шампионите от 2018 г. Хаасе/Миделкооп.

Четиримата български участници на двойки ще участват и в надпреварата на сингъл. Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Александър Лазаров получиха "уайлд кард" за основната схема, а българите на Sofia Open 2021 ще са общо петима, след като Александър Донски и Симон Антъни Иванов получиха "уайлд кард" за квалификациите на сингъл.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Татяна Воложанина с два финала на "Афродита Къп"
Татяна Воложанина с два финала на "Афродита Къп"
IN MEMORIAM: Отбелязваме Деня в памет на загиналите мотористи
IN MEMORIAM: Отбелязваме Деня в памет на загиналите мотористи