НОВИНИ

Две братчета са първите ваксинирани деца до 10 години в Карлово

две братчета първите ваксинирани деца години карлово
bnt avatar logo
от БНТ
14:53, 11.01.2022
Чете се за: 01:20 мин.
Общество
Слушай новината

10-годишният Димитър Тошев и неговият брат Мартин, на 7 години, са първите ваксинирани във възрастова група 5 - 10 години срещу COVID-19 в Карлово. Те учат в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Техните родители са лекари.

Първата доза на момчетата е поставена на 10 януари във Ваксинационния кабинет за деца в Пловдив под педиатричен контрол.

"Аз вярвам в науката, информирам се само от достоверни източници, чета, а когато имам нужда от консултация, комуникирам с хората, които по стечение на обстоятелствата са по-информирани от мен, като Анна Койчева, Аспарух Илиев, Лъчезар Томов, Надя Наумова и много други! Затова съм убедена и без НИКАКВО съмнение ваксинирирах децата си, за които бих дала живота си!“, сподели майката в социалните мрежи. Тя поясни, че след манипулацията и на следващия ден момчетата са добре, не покачват температура, чувстват само лек дискомфорт в ръцете.

Майката на Дими и Марти препоръча всички родители да се доверят безрезервно на медицината и да предпазят своите деца, като ги имунизират.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Де Вилиерс спечели деветия етап на Рали Дакар, Ал-Атия доближава титлата
Де Вилиерс спечели деветия етап на Рали Дакар, Ал-Атия доближава титлата
Казахстан има нов премиер
Казахстан има нов премиер