НОВИНИ

Две пропуснати дузпи на Бензема не попречиха на Реал да победи Осасуна

две пропуснати дузпи бензема попречиха реал победи осасуна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:44, 21.04.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал (Мадрид) постигна победа с 3:1 при визитата си на Осасуна в двубой от 33-ия кръг на испанската Ла Лига.

В Памплона Карим Бензема пропусна две дузпи в рамките на 7 минути, но въпреки това тимът на Карло Анчелоти стигна до ценен успех.

Кралският клуб откри резултата в 12-ата минута. След късо изпълнение на пряк свободен удар отляво на наказателното поле на домакините, Дани Себайос центрира в пеналта, където на втора греда Карим Бензема продължи по земя към Дейвид Алаба, който стреля, вратарят Серхио Ерера отрази, но при добавката бранителят на „лос бланкос“ прати топката в мрежата за 1:0

Отговорът на Осасуна бе мигновен. В ответната атака Монкайола изведе с дълго подаване Чими Авил по дясното крило, играчът на домакините нахлу в наказателното поле и пусна остър успореден пас към Анте Будимир, който засече и с едно докосване прати топката в опразнената врата.

В последните секунди на първата част съставът на Карло Анчелото отново излезе напред в резултата за 2:1. Каваминга с високо подаване изведе Себайос на стрелкова позиция отляво на границата на вратарското поле. Полузащитникът на Реал стреля от шпагат, но Ерера отрази с крак, а при добавката Марко Асенсио се разписа на празна врата.

Столичани можеха да сложат точка на спора в 52-ата и в 59-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа, но Карим Бензема не успя да се разпише, след като и в двата случая стреля в долния десен ъгъл на вратата, но стражът Ерера отрази.

Крайното 3:1 в полза на Реал (Мадрид) оформи Лукас Васкес дълбоко в добавеното време на срещата.

В класирането Реал продължава да е убедителен лидер с 78 точки, на 17 пункта преднина пред втория Атлетико (Мадрид). Осасуна е 9-и с 44 точки в актива си.

Останалите резултати:

Атлетико Мадрид - Гранада 0:0

Селта - Хетафе 0:2

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сутрините остават студени, но започва затопляне
Сутрините остават студени, но започва затопляне
Ювентус наказа грешките на Фиорентина и ще спори с Интер за Купата на Италия
Ювентус наказа грешките на Фиорентина и ще спори с Интер за Купата на Италия