НОВИНИ

Две учителки починаха от коронавирус в Шумен и Разград

bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 26.10.2020 (обновена)
5900
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Две учителки - от Шумен и от Разград, загубиха битката с COVID-19.

49-годишната преподавателка от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии "Асен Златаров" в Шумен е починала от усложнения в Инфекциозното отделение на шуменската болница.

Преподавателката от Основно училище "Н. Й. Вапцаров" в Разград е била под карантина, когато състоянието й се влошило.

Веднага след като се почувствала зле, 48-годишната преподавателката от основно училище "Никола Вапцаров" в Разград била поставена под карантина. През миналата седмица тя била хоспитализирана, но в неделя болестта я победила. През този период тя не е имала контакт с ученици и учители.

Битката с болестта загуби и 49-годишна учителка от Професионалната гимназия по хранене и химични технологии в Шумен. Преди десет дни тя и сестра й, също учител в гимназията, помолили да бъдат прегледани.

Веселин Тодоров, директор на ПГОХХТ- Шумен: След измерена температура беше регистрирана висока такава от медицинската сестра в нашата гимназия и още на следващия ден казаха, че имат съмнения за COVID вирус. Пуснаха си PCR тест и той излезе положителен и за двете.

Инспектори от РЗИ разпоредиха пълна дезинфекция на сградата. Според Тодоров, противоепидемичните мерки се спазват - учениците носят в клас и в междучасието маски, а учителите слагат и шлемове.

Веселин Тодоров, директор на ПГОХХТ: Стараем се да бъдем на по-добра дистанция, но е особено трудно, особено в часовете по практика, в която учениците учат готварство при нас и другите специалности, много е трудно да се съблюдава дистанцията.

Директорът на училището е изпратил писмо до МОН с искане до 6 ноември учебният процес да се провежда дистанционно, тъй като има още двама учители в карантина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директори за новата заповед: МОН ни прехвърля задължения. Министърът - трябва да се действа локално
Директори за новата заповед: МОН ни прехвърля задължения. Министърът - трябва да се действа локално
Къде няма легла за пациенти с COVID-19?
Къде няма легла за пациенти с COVID-19?