НОВИНИ

Две жени загинаха на място при тежка катастрофа между камион и кола в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 27.07.2021 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Две жени загинаха в катастрофа в Русе тази сутрин. Автомобилът им е бил ударен от тежкотоварен камион на булевард "България" в района на пътен възел "Охлюва".

По първоначална информация колата е опитала да направи забранен завой наляво и е попаднала на пътя на тира, който се е движел до нея в посока изхода на крайдунавския град към София. Най-вероятно шофьорката не е преценила дистанцията и е решила, че ще мине преди тира, който е с предимство.

При удара двете жени, които са румънски гражданки, са загинали на място, а екипът нa Спешна помощ само е констатирал смъртта им.

Тепърва ще се изяснява и дали камионът не се е движил с превишена скорост. На мястото тече оглед, освен полиция, има и екип на пожарната. Булевард "България", който отвежда трафика от и за граничния пункт "Дунав мост", е с най-висока концентрация на пътни инциденти. Потвърждават го и хората, които живеят наблизо.

„То винаги стават, всяка година тук стават. От тази страна стават катастрофи, от другата страна стават. Натоварено е", споделя жител.

Движението по булевард "България" все още е затруднено и в двете посоки. Автомобилите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наоми Осака загуби още на 1/8-финалите на Игрите
Наоми Осака загуби още на 1/8-финалите на Игрите
Разочарованият Ивайло Иванов: Можех да стигна по-високо
Разочарованият Ивайло Иванов: Можех да стигна по-високо