НОВИНИ

Двукратен световен шампион ще коментира паркур по БНТ 3

двукратен световен шампион коментира паркур бнт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 02.09.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт
Слушай новината

БНТ 3 ще излъчи полуфиналите и финалите на първата у нас Световна купа по паркур. Преките предавания са предвидени за събота и за неделя (11 и 12 септември) от 15 до 17.15 часа. Коментатор на най-добрите изпълнения ще е Цветелина Абрашева, а гост в студиото ще бъде двукратният световен шампион в тази дисциплина Дeлян Димитров - Дидо.

Домакин на надпреварата, при която състезателите преодоляват препятствия единствено с помощта на собственото си тяло, от 9 до 12 септември ще е пространството пред НДК в София.

Очаква се официални гости на събитието да са президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе и представители на Изпълнителния комитет на световната централа.

Заявка за участие в състезанието са подали над 75 спортисти от 23 държави. България ще бъде представена от четирима мъже: Мартин Димитров, Йоан Досев, Алек Раев и Лъчезар Захариев и от една жена - Стела Паунова.

Програмата предвижда на 9 септември да се проведат официалните тренировки. На 10 и на 11 септември до обяд ще са квалификациите, а финалите ще са на 11 и 12 септември в следобедните часове.

Организатори на състезанието са Българската федерация по гимнастика и Международната федерация по гимнастика, с помощта на Министерството на младежта и спорта и на Столичната община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Радулов, ИТН: Мигрантската вълна е неизбежна
Николай Радулов, ИТН: Мигрантската вълна е неизбежна
КАТ започва масови проверки по пътищата
КАТ започва масови проверки по пътищата