НОВИНИ

Дядо Коледа от Лапландия: Бъдете добри, спазвайте мерките и социална дистанция

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:43, 15.12.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Любопитно
Слушай новината

Директно от Лапландия Дядо Коледа увери деца и техните родители, че подготовката за Рождество е в пълен ход, въпреки пандемията. Той не забрави да призове за спазване на мерки и социалната дистанция срещу вируса.

Полярният кръг в Северна Финландия. Тук, в Рованиеми, Лапландия живее Дядо Коледа и подготвя подаръците за светлия празник. По това време на годината обикновено тук е пълно с хора, но сега посетителите са малко, а Добрият старец ги поздравява зад плексигласова преграда. Скоро му предстои да тръгне на ежегодната си световна обиколка на шейната със северни елени.

СЗО: Дядо Коледа е имунизиран срещу COVID-19

Дядо Коледа: Здравейте всички. Някои деца се тревожат за настъпващата Коледа заради особената обстановка в света. Мога да ви кажа, че тук на Полярния кръг, подготовката върви изключително добре. Всички обаче трябва да бъдем мили и добри и да спазваме предписанията и социална дистанция. Можем да намерим нови начини да бъдем в контакт с нашите приятели, роднини и любими хора. Така че бъдете добри един към друг. Коледа идва скоро!

Разликата в сравнение с миналата година е видима и за посетителите.

Междувременно служителите в пощенския клон в селището на Дядо Коледа продължават да получават писма от деца по цял свят. Много от тях са от семейства, които тази година не могат лично да предадат желанията си на Добрия старец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Сдружението на заведенията искат незабавно отваряне на всички затворени бизнеси
От Сдружението на заведенията искат незабавно отваряне на всички затворени бизнеси
Третокласници поднесоха подаръци и картички на медиците в "Александровска"
Третокласници поднесоха подаръци и картички на медиците в "Александровска"