НОВИНИ

Третокласници поднесоха подаръци и картички на медиците в "Александровска"

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:31, 15.12.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
Слушай новината

Третокласник от София споделил в час, че почти не вижда баща си, който е лекар в COVID отделение на "Александровска" болница. Разказът му развълнувал съучениците му и те днес поднесоха подаръци и коледни картички на медиците, където работи бащата на техния съученик.

"Аз го виждам много рядко - по един или най-много два дни в седмицата".

Това е споделил и в клас 10-годишният Сашо, когато децата обсъждали взаимоотношенията в семейството.

Израснал е в семейство на лекари. Гордее се с баща си, но силно се надява един ден да прекарват повече време заедно.

"Иначе съм щастлив, че лекува болните от вируса и съм написал в картичката: "Болните да оздравяват, а лекарите и сестрите да ги лекуват добре", каза още момчето.

"На всички ни стана много мъчно, че той го вижда толкова рядко и решихме да направим тази инициатива", разказа съученикът му Симеон Петков.

Лекари и сестри от COVID отделението в "Александровска" болница бяха трогнати от жеста на внимание, с който ученици и учители показаха, че ги подкрепят в борбата със заразата. Сред лекарите беше и бащата на Сашо.

"Не знаех, че толкова му липсвам и са организирали децата такъв мил жест към колегите. Реално погледнато в седмицата само една-две нощи прекарвам у дома. Дежурствата са продължителни. Ситуацията е тежка, като имам предвид, че трябва да прекарваме повече време с болните", обясни д-р Цанко Мондешки.

"Пожелавам на децата с дрънкането на тези ключове, подобно на звънчета, да се върне татко за Коледа през вратата, а дядо Коледа през комина и да се пазим всички. Благодарете на нашите колеги. Те направиха всичко в тази пандемия", каза старшата сестра в COVID отделението на "Александровска" болница Георгиева.

Коледните картички и подаръците за медиците децата са закупили от Сдружението на майки на деца с увреждания, за да помогнат и на тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дядо Коледа от Лапландия: Бъдете добри, спазвайте мерките и социална дистанция
Дядо Коледа от Лапландия: Бъдете добри, спазвайте мерките и социална дистанция
Включете се в кампанията "Споделяме доброто" на "Денят започва" по БНТ
Включете се в кампанията "Споделяме доброто" на "Денят започва" по БНТ