НОВИНИ

Еди Хау: Щастлив съм да видя Тонали отново в игра

Тонали стартира като титуляр за Италия и в двете срещи от турнира на УЕФА Лига на Нациите по-рано този месец, в които "адзурите" постигнаха победи – 3:1 над Франция като гост и 2:1 над Израел в Будапеща.

еди хау трудното тонали тепърва предстои
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 13.09.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на английския елитен Нюкасъл Юнайтед Еди Хау се радваше, че Сандро Тонали ще играе отново за националния отбор на Италия, след като изтърпя 10-месечното си наказание за залагане на мачове.

Самият Тонали стартира като титуляр за Италия и в двете срещи от турнира на УЕФА Лига на Нациите по-рано този месец, в които "адзурите" постигнаха победи – 3:1 над Франция като гост и 2:1 над Израел в Будапеща. Футболистът беше санкциониран миналия октомври от Италианската федерация по футбол (FIGC).

"Щастлив съм да го видя отново в игра. Той се представи добре и беше ясно, че тези мачове ще му донесат големи ползи", коментира Еди Хау пред журналистите днес. "Но това са само първите няколко стъпки за него. Радваме се, че е на pазположение за нас. Сандро притежава този талант и способности, за да прави разликата в мачовете. И е състезател, който всички ние обичаме", каза още мениджърът на "свраките".

След това мениджърът на тима заяви, че всички негови футболисти, които са били с националните си отбори, са се завърнали в Нюкасъл в добра форма, в това число и Бруно Гимараеш, който беше заменен още преди почивката при поражението на Бразилия от Парагвай във вторник. В същото време нападателят Калъм Уилсън, който беше извън сметките заради травма в гърба, е подновил тренировки.

"Калъм е малко по-назад с формата от мястото, на което бихме искали да бъде. Предвиждахме, че можем да го натоварим на тренировките за предстоящите срещи, но все още е далече този момент".

Нюкасъл, който има 7 точки от три мача и победи Тотнъм с 2:1 в последния си двубой преди прекъсването за националните отбори, сега ще гостува на Уулвърхямптън в неделя и ще се опита да надгради момента, допълни още Еди Хау. "Вълците" започнаха зле първенството във Висшата лига и от три мача нямат победа, като са взели едва една точка – при гостуването на Нотингам.

"По отношение на представянето, не сме навлезли в най-високата и желана от мене скорост. Справяхме се добре в големи моменти от всеки един мач, но не и във всичките 90 минути. Именно това искам да направим, защото влизаме в момент от програмата, в който ни чакат доста трудни гостувания", завърши специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регистриран е случай на холера в България
Регистриран е случай на холера в България