НОВИНИ

Сандро Тонали се завърна след 10-месечното си наказание при победа на Нюкасъл за Купата на Лигата

Освен "свраките" за третия кръг се класираха още АФК Уимбълдън и Уест Хем.

Сандро Тонали се завърна след 10-месечното си наказание при победа на Нюкасъл за Купата на Лигата
Снимка: X / @brunoog97
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:35, 29.08.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианският национал Сандро Тонали направи завръщането си в състава на Нюкасъл след изтърпяно 10-месечно наказание заради нелегални залози.

Полузащитникът игра пълни 90 минути при победата с 5:4 след изпълнение на дузпи като гост на Нотингам Форест в мач от втория кръг на турнира за Купата на Лигата в Англия. В редовното време двубоят завърши 1:1.

Джо Уилък даде преднина на Нюкасъл още в първата минута на мача, но в началото на второто полувреме домакините от Нотингам изравниха чрез португалеца Жота Силва.

До края на редовните 90 минути нов гол не падна и това наложи изпълнението на дузпи. При тях Нотингам поведе с 3:2 след първите три изстрела, но накрая последователни пропуски направиха Ибраим Сангаре и Тайво Авоний. В същото време Антъни Гордън и Шон Лонгстаф не сбъркаха за "свраките", което изпрати Нюкасъл в третия кръг на турнира.

Следващият съперник на "джордитата" ще бъде отборът на АФК Уимбълдън, който се наложи с 6:4 след изпълнение на дузпи над елитния Ипсуич. В редовните 90 минути двата отбора завършиха 2:2.

Ипсуич обаче не бе единственият отбор от Висшата лига, който се сбогува с турнира рано-рано. От него отпадна и тимът на Борнемут, който претърпя поражение с 0:1 при визитата си на друг член на Висшата лига - Уест Хем. Единственият гол на Олимпийския стадион в Лондон бе дело на Джаръд Боуен, който се разписа в 88-мата минута.

В третия кръг "чуковете" ще гостуват на носителя на трофея за миналия сезон Ливърпул.

Други по-интересни двойки от следващия етап са Манчестър Сити срещу Уотфорд, Арсенал срещу Болтън, Манчестър Юнайтед срещу Барнзли, Уикъмб срещу Астън Вила, Ковънтри срещу Тотнъм, Евертън срещу Саутхямптън и Челси срещу Бароу.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец"?
Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец"?