НОВИНИ

Едмонд Назарян: Доволен съм от себе си, ще се подобря

едмонд назарян спечели сребърен медал европейското борба будапеща
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 04.04.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Сребърният медалист от Европейското първенство по борба в Будапеща в категорията до 60кг Едмонд Назарян е сигурен, един ден ще се реваншира за загубите, които е допуснал на първото си участие на Европейско първенство на горна категория.

На финала Еди отстъпи на турчина Керем Кемал, европейски вицешампион от 2021 г., с 0:5.

„Да Ви кажа честно, за мен това беше първо участие на Европейско първенство на горна категория. Наистина не успях да си постигна целта, но за мен това беше голямо постижение в тази олимпийска, по-важна за мен категория. Доволен съм от себе си, ще се подобря занапред. Той е физически по-подготвен, по-опитен е в категорията, на мен не ми достигнаха силите и опита, трябва ми малко време, вярвам, че ще дойде и моето време, в което ще се реванширам за тези загуби“, започна 20-годишният ни талант.

Състезателят призна и за ролята на неговия баща Армен Назарян при подготовката за битките.

„Баща ми ми каза „Момче, трябва повече тренировки и подготовка, виж какви сериозни противници имаш, трябва повече да мислиш“. Но този резултат пак е с труд и пот, затова трябва да сме благодарни и да гледаме напред. Да, центурът съм си го запазил от долната категория, това е моята №1 хватка, никой няма да разбере тайната на тази хватка, само баща ми и треньора ми. Не само баща ми ме е учил на хватката, а и треньорът ми Емил Димитров много се е занимавал с мен за центура. И двамата са ми помогнали за тази хватка, от кадети до юноши – от 3-4 години я имам, добре е засега, ще тренирам, за да я усъвършенствам още повече“, завърши Едмонд.

Баща му Армен бе категоричен, че с времето синът му ще подобри физическото си състояние и ще стигне до така желаното злато.

„Всичко даде от себе си, бори се мъжки до края, малко трябва да добави към физиката си и мисля, че до Олимпиадата ще успее, още няколко турнира, да вземе златен медал. Аз съм виждал вече, той има всичко, най-важното е, че има голямо сърце – не се предава, малко физически е слаб, но с времето ще се подобри в това отношение. Разбира се, че отстрани ми е малко по-трудно, когато виждаш грешките, когато се бориш, даваш всичко от себе си. Да, ние се надяваме, центурът и защитата партер са добри, ще добавяме с Емил Димитров към арсенала му – към стойката, физическата подготовка и той ще стигне целта си“, категоричен е той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма сериозни поражения след труса в Провадия
Няма сериозни поражения след труса в Провадия
Кирил Милов: Посвещавам медала на всички българи
Кирил Милов: Посвещавам медала на всички българи