НОВИНИ

Екипът на Бербатов за решението на Апелативния съд: Това не е краят

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:44, 17.01.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
бончо генчев бербатов екипът съсипват футбола българия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Кандидатът за поста президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов използва страницата на кампанията си във Фейсбук, за да обяви, че той и неговите поддръжници ще продължат да се борят, въпреки че по-рано днес Апелативният съд в София посочи Борислав Михайлов като легитимно избрания президент на БФС вследствие конгреса от 12 октомври 2021 година.

В позицията си Бербатов заяви, че това решение ще бъде обжалвано пред Върховния касационен съд (ВКС) и допълни, че накрая "справедливостта ще възтържествува!".

Освен това рекордьорът по голове за националния отбор на България за пореден път призова ръководството на БФС за провеждането на "обединителен, честен и открит конгрес"

Ето я и цялата позиция, публикувана на страницата на кампанията на Димитър Бербатов:

"Уважаеми поддръжници, желаещи промяна в българския футбол, уважаема футболна общественост, бихме желали да ви информираме за развитието на делата, свързани с опорочения и манипулиран конгрес на БФС от 12 октомври 2021 г., избрал за президент Борислав Михайлов при груби нарушения на закона и Устава на БФС.

Припомняме, че на първа инстанция Софийски градски съд постанови единственото правилно решение, а именно - отмяна на всички решения, взети на този.

Със съжаление трябва да кажем, че тричленен съдебен състав на Апелативния съд с председател Теодора Кръстева и докладчик Светлин Михайлов постанови решение, което възпрепятства развитието на българския футбол и ощетява футболната общност.

За мотивите на това решение оставяме всеки от вас да направи сам изводите за себе си.

ТОВА НЕ Е КРАЙНО РЕШЕНИЕ И НИЕ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕМ, ЗАЩОТО ВЯРВАМЕ В ПРАВОТАТА СИ. Затова ще обжалваме решението пред Върховния касационен съд.

А онези, които пречат на развитието на българския футбол, на по-доброто бъдеще на българските деца и на които не им пречи да погазват закони, можем да кажем само - справедливостта ще възтържествува!

Това се отнася с пълна сила и за ръководството на БФС. Спрете да убеждавате футболната общественост, че чакате всички дела да приключат, за да свикате конгрес. Ясно трябва да се заяви, че всеки бъдещ конгрес ще обезсили решенията на предишните и делата по тях ще се окажат безпредметни.

ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ОТ ОБЕДИНИТЕЛЕН, ЧЕСТЕН И ОТКРИТ КОНГРЕС?

Цялата общественост знае, че в прозрачен конгрес вие просто нямате шанс.

Страхът ви трябва да бъде още по-голям, защото ние продължаваме с пълна сила борбата за справедливост, а вие ще трябва да си понесете отговорността!

Ние няма да се откажем – заради всички хора, които реално правят футбола в България, заради клубовете, в името на децата"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР предлага по-строги санкции за нарушителите на пътя - какви са те?
МВР предлага по-строги санкции за нарушителите на пътя - какви са те?
Състезателки от над 50 страни пристигат у нас за Световната купа по художествена гимнастика
Състезателки от над 50 страни пристигат у нас за Световната купа по художествена гимнастика