НОВИНИ

Екипът на Димитър Бербатов свика комисии и водещ за конгрес

бербатов помогнем клубовете доведат започнатото докрай
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 18.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов поясни на клубовете в зала 3 на НДК, че по тяхно желание днес може да се проведе изборен конгрес.

Той и екипът му заявиха, че ще бъдат свикани комисии и ще бъде посочен водещ на събитието.

"Зала 3 на НДК е запазена за два дни за сумата от 30 000 лв, а е празна. Успяхме да влезнем в нея, представители на БФС явно няма. Вие клубовете сте единствените представители на БФС и сте си подали документите по устав. Вие решавате какво трябва да се случи.

Адвокат Георги Владов разясни, че по устав и по закон присъстващите клубове могат да проведат конгрес един час след несъстоялия се кворум, посочен по-рано.

"Конгресът е свикан законно, той няма как да бъде отменен. По закон и устав, за да се проведе конгрес, трябва половината от членовете да присъстват. Това не се случва, няма 340 клуба. Уставът и законът позволяват да се изчака един час, ако няма кворум, и тогава да се проведе лигитимен конгрес. Вие можете да проведете конгрес", твърди той.

Представителят на ФК Русокастро Димитър Пенчев призова колегите си да гласуват, дали искат да се проведе конгрес. 80-ма души гласуваха "за". Имаше и двама въздържали се от глас.

"Всичко случващо се е по устав и закон. Принудени сме да процедираме така. Единствената ни цел е да има честен и прозрачен конгрес, който да обеди клубовете. Конгресът цели да даде воля, глас и лигитимност на всички клубове, които са членове на БФС", поясни Бербатов.

Бившият национал напусна залата, в очакване на резултатите, а процедурата по вписването на клубовете започна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Европейската прокуратура заявиха, че засега не могат да коментират събитията в България
От Европейската прокуратура заявиха, че засега не могат да коментират събитията в България
"По света и у нас" с нови двойки водещи от понеделник
"По света и у нас" с нови двойки водещи от понеделник