НОВИНИ

Екопавилион отваря врати в Южния парк

алеите южния парк останаха пусти въпреки топлото време снимки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 05.06.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Още
Слушай новината

Екопавилион отваря врати тази неделя от 12.00 до 18.00 часа в Южния парк. Инициативата е на Столичната община и е посветена на Европейската зелена седмица. Събитието ще се състои на главната алея срещу паметника с птиците, съобщиха от Столична община.

Целта е да се поговори открито за опазване чистотата на въздуха, насърчаване на разделното събиране на отпадъците, безплатна замяна на стари отоплителни уреди с нови и програмите на Столичната община за залесяване и облагородяване на зелени площи, в които столичани могат да се включат.

Експерти на общината ще дават подробна информация и ще съдействат за попълване на документи за кандидатстване по актуалните програми на Столична община.

На място столичани ще могат да донесат текстилен отпадък или ненужните от дома си стари, малки електроуреди и ще си тръгнат с поощрителна награда.

Общинско предприятие "Екоравновесие" ще доведе и някои от своите любимци. Всеки желаещ ще може да ги разходи, прегърне, да се снима с кучетата от приюта и да заяви желанието си да осинови куче.

За най-малките природозащитници ще се грижи аниматор, който да им обясни колко важни са хранителните навици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отличен Белберов на победа от Токио 2020
Отличен Белберов на победа от Токио 2020
Финансовите министри от Г-7 договориха глобален минимален корпоративен данък
Финансовите министри от Г-7 договориха глобален минимален корпоративен данък