Екопавилион отваря врати в Южния парк

от БНТ
18:29, 05.06.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Още
алеите южния парк останаха пусти въпреки топлото време снимки
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Екопавилион отваря врати тази неделя от 12.00 до 18.00 часа в Южния парк. Инициативата е на Столичната община и е посветена на Европейската зелена седмица. Събитието ще се състои на главната алея срещу паметника с птиците, съобщиха от Столична община.

Целта е да се поговори открито за опазване чистотата на въздуха, насърчаване на разделното събиране на отпадъците, безплатна замяна на стари отоплителни уреди с нови и програмите на Столичната община за залесяване и облагородяване на зелени площи, в които столичани могат да се включат.

Експерти на общината ще дават подробна информация и ще съдействат за попълване на документи за кандидатстване по актуалните програми на Столична община.

На място столичани ще могат да донесат текстилен отпадък или ненужните от дома си стари, малки електроуреди и ще си тръгнат с поощрителна награда.

Общинско предприятие "Екоравновесие" ще доведе и някои от своите любимци. Всеки желаещ ще може да ги разходи, прегърне, да се снима с кучетата от приюта и да заяви желанието си да осинови куче.

За най-малките природозащитници ще се грижи аниматор, който да им обясни колко важни са хранителните навици.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отличен Белберов на победа от Токио 2020
Отличен Белберов на победа от Токио 2020
Финансовите министри от Г-7 договориха глобален минимален корпоративен данък
Финансовите министри от Г-7 договориха глобален минимален корпоративен данък