НОВИНИ

Екшън между бракониери и инспектори от ИАРА в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 27.05.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Агресивни бракониери потрошиха служебния автомобил на инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури в Бургас и избягаха. Полицията все още ги издирва.

Инцидентът е станал при опит за саморазправа между служителите на Агенцията и нарушителите, които били хванати в крачка да ловят незаконно риба.

Екшънът се е разиграл снощи, след като инспекторите получили сигнал за незаконно поставени мрежи във водите на язовир "Мандра" край Бургас.

Галин Николов, директор на ИАРА: В момента на вадене на мрежите чуват, че някой троши автомобила, но сами виждате какви са последствията. Автомобилът ще го оправим, но лошото е, че няма да оправим мнението на бракониерите за нашите служители.

След като счупили прозорците и спукали гумите на автомобила на инспекторите, бракониерите избягали.

Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас: Към момента в Четвърто районно полицейско управление е образувано досъдебно производство и се работи активно по установяването на самоличността на извършителите на деянието.

Това е втори подобен случай, след като миналата година, агресивни бракониери разбиха по същия начин автомобила на инспектори в Силистра.

Заради зачестилите набези, от Агенцията по рибарство ще настояват за повече правомощия на инспекторите им.

Галин Николов, директор на ИАРА: Единственото, за което търся съдействие от колегите от МВР, е колите да са със специален режим на движение. Може би ще търсим възможност да употребяваме хладно оръжие, гладко късоцевно, пушки по възможност.

От Агенцията по рибарство и аквакултури искат още по-сериозни наказания за бракониерите, особено за тези, които си позволяват да нападат инспектори.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗК проверява има ли картел и монопол при горивата у нас
КЗК проверява има ли картел и монопол при горивата у нас
Противоречиви реакции след решението за събаряне на старата сграда за детска болница
Противоречиви реакции след решението за събаряне на старата сграда за детска болница