НОВИНИ

Експерти на ФИБА проведоха работен семинар с екипа на БФ Баскетбол в София

експерти фиба проведоха работен семинар екипа баскетбол софия
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Баскетбол
17:57, 18.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Експерти на ФИБА проведоха работен семинар със служителите на БФ Баскетбол във връзка с участието на федерацията в програмата за развитие на добро управление „ФИБА +". Семинарът се проведе в периода 16-18 ноември в новата конферентна зала в столичната зала „Триадица“.

ФИБА Европа бе представена от Радмила Василева-Търнър, а останалите експери бяха наети от ФИБА Свят.

Освен служители на БФ Баскетбол на срещата бяха поканени също членове на Управителния съвет, председатели на постоянни комисии, представители на клубове и други. Специален гост на семинара бе изпълнителният директор на ФИБА Европа Камил Новак.

БФ Баскетбол кандидатства до ФИБА с желание да се включи в програмата ФИБА+, за да може самата федерация с помощта на външни експерти, наети от ФИБА, да изготви свой стратегически план за развитие през следващите четири години. Той ще бъде предложен за одобрение от Общото събрание на БФ Баскетбол през март 2024 г.

От изключителна важност за федерацията бе да включи всички заинтересовани страни в разработването на този план. В тази връзка през изминалия месец бяха проведени анкети с клубовете, треньорите, състезателите, феновете, съдиите, регионалните координатори, медиите и спонсорите. Също така имаше индивидуални разговори на експертите от ФИБА с хора на ключови позиции в БФ Баскетбол, членове на Борда, зам.-министъра на младежта и спорта Даниела Дашева и представител на Българския олимпийски комитет. Данните от анкетите и разговорите бяха анализирани от експертите на ФИБА и обсъдени на семинара в София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС свиква спешно заседание, за да насрочи конгрес догодина
БФС свиква спешно заседание, за да насрочи конгрес догодина
Винисиус пропуска два месеца заради травма?
Винисиус пропуска два месеца заради травма?