НОВИНИ

Ел Ей Клипърс стартира с успех срещу Далас в плейофите на Запад в НБА

Шай Гилджъс-Алекзандър се отличи 28 точки, за да донесе успеха на Оклахома Сити над Ню Орлиънс с 94:92 в друг мач от плейофите в Западната конференция.

клипърс стартира успех далас плейофите запад нба
bnt avatar logo
от БНТ
07:56, 22.04.2024 (обновена)
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Лос Анджелис Клипърс започна с категоричен успех в плейофите на НБА. Баскетболистите на Тарйън Лу надиграха Далас Маверикс със 109:97 в първа четвъртфинална среща от Западната конференция в „Крипто Арена“ и поведоха с 1-0 победи в серията. Вторият мач е на 24 април (сряда) отново в Лос Анджелис.

Откриващите минути бяха подвластни на Пол Джордж и Ивица Зубац, бяха в основата на това домакините да държат водачеството в ръцете си. Лука Дончич помогна на гостите да се събудят, но Джеймс Хардън се погрижи „ножиците“ да се радват на аванс от 12 точки в края на встъпителния период. Ръсел Уестбрук, Хардън и Зубац помогнаха на Клипърс да се оттеглят в съблекалнята при 56:30.

Тенденцията не се промени и през третата част, когато „ножиците“ удължиха наказателната си акция и до финалната сирена отказаха Маверикс от всякакви опити за обрат.

Без Кауай Ленърд, който е контузен, Джеймс Хардън бе в основата на успеха за Клипърс, отбелязвайки 28 точки, 8 асистенции и 6 успешни стрелби от далечна дистанция. Пол Джордж регистрира 22 точки, 6 борби и 4 успешни шута зад дъгата. Ивица Зубац завърши с 20 точки и 15 овладени под двата ринга топки. Терънс Мен и Ръсел Уестбрук се разписаха с по 13 точки.

Лука Дончич се отличи за Далас с 33 точки, 13 борби, 6 асистенции и 4 тройки. Кайри Ървинг регистрира 31 точки, а Пи Джей Уошингтън завърши с 11 и 7 борби.

Шай Гилджъс-Алекзандър се отличи 28 точки, включително важен кош в последната минута, за да донесе успеха на Оклахома Сити над Ню Орлиънс с 94:92 в друг мач от четвъртфиналите в Западната конференция.

Си Джей МакКълъм от Ню Орлиънс пропусна тройка в последните секунди и Тъндър успяха да спечелят първия си домакински плейофен мач от 2019 година насам.

Джейлън Уилямс записа 19 точки, а Чет Холмгрен добави 15 точки, 11 борби и 5 чадъра за Тъндър, който ще бъде домакин на мач 2 в сряда вечер. Трей Мърфи III вкара 21 точки, а МакКълъм се отчете 20 за Пеликанс.

Гилджъс-Алекзандър реализира кош при оставащи 32,5 секунди, за да направи 92:90 и беше фаулиран. Той успя при един от двата наказателни удара за 93:90. МакКЪлъм върна две точки, но Холмгрен беше фаулиран 14 секунди преди края. Той пропусна първия си опит, но беше точен при втория, за да оформи крайното 94:92.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рязък скок на заболелите от коклюш - очаква ли ни епидемия?
Рязък скок на заболелите от коклюш - очаква ли ни епидемия?
Скандален ремонт: Заради изхвърлен асфалт край пътя на Прохода на Републиката - ще има ли санкции и наказани?
Скандален ремонт: Заради изхвърлен асфалт край пътя на Прохода на Републиката - ще има ли санкции и наказани?