Електронен дневник измества хартиения в 80% от класовете

от БНТ
12:12, 09.09.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Още
електронен дневник измества хартиения класовете
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Оценките и отсъствията на учениците в над 80% от класовете ще се вписват в електронни дневници през новата учебна година. С хартиени ще продължат да работят учителите в едва 5669 от общо 32587 паралелки в страната.

До момента Министерството на образованието и науката е отпуснало пари за електронни дневници в 1890 училища. Средствата са осигурени по Национална програма „ИКТ в системата на предучилищното и училищното образование“, която продължава да приема заявки и през предстоящата учебна година.

Преди 15 септември т.г. директорите трябваше да преценят дали да поддържат електронна, хартиена документация или двете едновременно. Справка на просветното министерство показва, че заявките за доставка на хартиени дневници са намалели повече от два пъти спрямо учебната 2020/2021 г. Между два и три пъти по-малко са поръчаните на хартия лични ученически картони, бележници и дневници на групи в детските градини.

Хартиената училищна документация вече е доставена до всички образователни институции, които са пожелали такава. Получени са и безплатните учебници, които държавата осигурява за учениците от 1-ви до 7-и клас. Електронните им варианти са с идентично съдържание и са достъпни на сайта на образователното министерство.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
14 загинали след пожар в ковид болница в РСМ
14 загинали след пожар в ковид болница в РСМ
Роберто Манчини: Никога не е лесно да вкараш пет гола
Роберто Манчини: Никога не е лесно да вкараш пет гола