НОВИНИ

Елин Топузаков: Целта на дубъла на Левски е да обиграва юноши, които да израснат

елин топузаков завърна левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 04.10.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на дубъла на Левски Елин Топузаков сподели, че ще работи усилено с групата, с която разполага, за да подготви младите таланти на клуба за мъжкия футбол.

"Сините" отстъпиха на ЦСКА във Вечното дерби в Група “Б” на Югозападната трета лига с минималното 0:1.

"Направихме една фрапираща грешка при изнасяне на топката и те се възползваха от нея. По-бавно е прегрупиранието във фаза защита. Имаше недобра намеса на вратаря, който се препъна в един момент. Дадохме им шанс да вкарат гол. Те си вкараха положението, а ние не можахме да се възползваме от малкото положения пред тяхната ни врата. Двата отбора са в младежка възраст - момчета на по 16, 17 и 18 години, които тепърва се обучават и искат да навлизат в мъжкия футбол. Може да е имало различни тръпки, защото е вечно дерби. Трябва да свикнат с това напрежение, няма как. Не мисля, че това е оказало влияние, макар да бяхме по-пренавити", сподели той след срещата.

Легендата на Левски разкри, че целта на отбора е да развива млади таланти.

"Контролирахме топката и имахме териториално преимущество, но трудно развивахме атаките, бавно сменяме фронта на атаката. Завършващия ни удар ни куцаше. Не отнемахме топката в предни позиции. В Трета лига целта е да обиграваме юноши в младежка възраст, които да израснат и да са готови за мъжкия футбол. Водихме играта, защото притежавахме повече топката и играехме в противниковата половина. След като ни вкараха гола беше ясно, че ще играят по-затворено. За нас победата не е на всяка цена. Искаме да обучаваме хора. Не е приятно да загубиш от ЦСКА, особено на "Герена". Важно е момчетата да пробият в мъжкия футбол. Идва им по-високо това стъпало. Показваме колебание. Разполагам с група от 20 души, които постоянно ротирам. Направих три смени. Всеки един получава игрови минути, за да израства. Ще продължим в тази насока. Надявам се покрай индивидуалното израстване да израства и отборът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Проданов: БСП не могат да отидат на преговори с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"
Христо Проданов: БСП не могат да отидат на преговори с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"
Най-вероятната причина за взрива в "Арсенал" е човешка грешка
Най-вероятната причина за взрива в "Арсенал" е човешка грешка