НОВИНИ

Елин Топузаков: Заслужавахме победата и момчетата си я завоюваха

елин топузаков
bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 22.05.2023
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков остана доволен от резултата, но и от игровото поведение на своя отбор при гостуването на Локомотив (Пловдив). "Сините" спечелиха с 3:0 на стадиона в парк Лаута и се доближиха на 3 точки от ЦСКА 1948, който заема 3-ата позиция в момента.

"Доволен съм не само от резултата, но и от показаното на терена. Създадохме доста на брой положения, може би ако бяхме по-точни, резултатът можеше да набъбне. Но като тактическа дисциплина, като влагания в двете фази на играта, не мога да не бъда доволен. Дори и в защита не се сещам да сме допуснали някакви напрежения пред нашата врата с изключения на някои статични положения или центрирания, които ни затрудниха. Но общо-взето мисля, че си заслужавахме победата и момчетата си я завоюваха", започна Елин Топузаков своя анализ на срещата.

"В предишния мач не влязохме по същия начин, както днес. Важно беше футболистите да покажат тази непримиримост, тази агресия от 1-ата минута и че искаме да спечелим този мач. С високата преса, която наложихме, стана и първия гол, когато откраднахме топка. В крайна сметка поведението на отбора показваше, че днес ние искаме повече победата. А и знаем как да я постигнем“, обясни наставникът на "сините".

Левски пристигна с кадрови проблеми, което наложи и някои промени в основната защитна формация. Треньорът обаче вярва на всеки един играч.

"Нямах притеснения за избора и позиции на защитниците днес. Аз съм го казвал и преди, че всеки един футболист на Левски трябва да е готов да помогне на всеки един момент на отбора, без значение на каква позиция е играл преди. За отбора и за отборния успех всеки трябва да се жертва. За Кристиян Димитров, който е бил и национален състезател, не мисля да имам някакви притеснения, с изключение на това, че малко беше извън ритъм и нямаше мачове. Патрик също има доста мачове на позицията на десен бек, просто и на него му липсва практика. Те се представиха добре и аз съм доволен", каза Топузаков.

Двата отбора се срещнаха и в края на редовния сезон, когато обаче Локомотив (Пловдив) победи с 1:0. Тогава Левски също имаше достатъчно ситуации, които обаче не реализира.

"Не искам да бъда високопарен, но аз мисля, че заслужавахме в онзи двубой най-малкото да не загубим. Там ние си бяхме виновни, когато пропуснахме доста положения. Но това е минал двубой. Важното беше какво ще бъде днес и какво ще е следващата седмица. Това е една малка стъпка към целта, която сме си поставили, а именно класиране в Европа. Така че тази победа е много хубава, но тя не решава нищо", коментира още треньорът.

Сега за отбора предстои домакинство срещу Черно море (Варна) на стадион "Георги Аспарухов".

"Откакто са почнали плейофите, за нас всеки мач е изключително важен. За всеки мач дават 3 точки. Казах, че всеки отбор от първите 6 ще губи точки и това се случва, както и ние загубихме две точки в предходния мач, според мене. Не си правим сметки – 3 или 4-и, каквото заслужим. Каквото покажем като игра и като резултати, там ще бъдем и в крайното класиране", завърши бившият защитник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само едно от 5 овчи сирена няма примеси - какво е качеството на млечните продукти у нас?
Само едно от 5 овчи сирена няма примеси - какво е качеството на млечните продукти у нас?
Жители на Благоевград настояват за обезопасяване на жп прелез
Жители на Благоевград настояват за обезопасяване на жп прелез