НОВИНИ

Елина Свитолина осигури първи олимпийски медал на Украйна в тениса

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:58, 31.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
елина свитолина осигури първи олимпийски медал украйна тениса
Слушай новината

Световната №6 Елина Свитолина от Украйна спечели бронзовия медал от олимпийския турнир по тенис на сингъл при жените и по този начин осигури на страната си първи медал в този спорт на Олимпиада.

В малкия финал Свитолина надигра след близо 2 часа и половина игра Елена Рибакина от Казахстан след 1-6, 7-6(5), 6-4.

Украинката демонстрира страхотна борбеност, след като изоставаше във всеки един от сетовете, но в крайна сметка съумя да обърне втория и третия по пътя към спечелването на бронзовия медал.

Мачът започна с размяна на геймове, но след това Рибакина беше абсолютна господарка на корта до края на сета, печелейки го след серия от пет поредни гейма и 6-1.

Във втория казахстанката продължи с добрите си изяви, пробивайки рано за 2-1. Свитолина все пак реагира сравнително бързо и върна брейка за 3:3. В следващите минути и двете печелиха подаванията си, за да се стигне до тайбрек, където световната №6 се наложи със 7-5 точки, изравнявайки резултата.

Решителния сет отново започна с предимство за Рибакина, която поведе с 3-0, а след нова размяна на геймове резултатът стана 4-1. Елина Свитолина обаче беше решена да не се предава и отговори със серия от пет поредни гейма, с които сложи и точка на спора и си осигури бронзовото отличие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият треньор на Йосиф Миладинов: Безупречен е
Първият треньор на Йосиф Миладинов: Безупречен е
Илияна Йотова: Гледам с надежда към кандидатурата на Пламен Николов
Илияна Йотова: Гледам с надежда към кандидатурата на Пламен Николов