НОВИНИ

Емил Караниколов: Одобрени са над 2 000 проекта за подпомагане на малки предприятия

емил караниколов одобрени 000 проекта подпомагане малки предприятия
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 29.06.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

До няколко дни ще започне разплащането към микро- и малки фирми, които кандидатстваха за подпомагане заради кризата с коронавируса. Средствата са осигурени от Оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност".

До сега има одобрени над 2000 проекта от 27 хиляди подадени заявления - обяви на среща с бизнеса в Пловдив министърът на икономиката Емил Караниколов. А до края на годината в Пловдив ще отворят врати 4 нови завода, които ще получат сертификати за инвеститор клас А.

Караниколов коментира и решението на Европейската комисия, която одобри схема в размер на 200 милиона лева за подкрепа на средни предприятия, засегнати от пандемията.

Емил Караниколов - министър на икономиката: Оттук нататък предстои в Европа да се говори за скъсяване на връзките на доставки, бизнесът в Европа разбра, че това далечно място, от където си доставяме всичко, е грешно за Европа, от тази гледна точка България и Хърватия ще имаме изключителен шанс да се възползваме. Затова аз тук ще призова бизнеса каквито проекти имаме, да ги предлагаме, ние работим с международни компании, имаме 30 проекта.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хашим Тачи ще подаде оставка, ако бъде съден в Хага
Хашим Тачи ще подаде оставка, ако бъде съден в Хага
Провеждат се пробни полети на "Боинг 737 Max"
Провеждат се пробни полети на "Боинг 737 Max"